Grad

NOVA IDEJA Cijeli gruški zaljev komunalna lučica!

barke vezovi gruz3179

Dubrovčani na uređenje gruškog zaljeva čekaju već desetljećima.

Među komunalnim vezovima vlada nered, građani su ogorčeni, a komunalna lučica još nije na vidiku. Tome treba pridodati i nedavno propalu koncesiju za luku nautičkog turizma, koja se treba graditi na potezu od Vile Elize do Orsana. Mnogi strahuju kako će se sve to odraziti i na komunalnu lučicu, koja tko zna kad će ugledati svjetlost dana. Komunalnih vezova i ovako kronično nedostaje pa se može zapitati zašto se ne bi na cijelom potezu od Batale do Orsana gradili upravo i samo – komunalni vezovi.
Ideju podržavaju i gradonačelnik Andro Vlahušić, i dubrovačka brodarska tvrtka Atlantska plovidba, uz uvjet da je ista ostvariva u odnosu na prostorne planove, kao i brodari, PSRD Batala… No, prostorni planovi nisu sveto pismo, podložni su izmjenama i dopunama, a sve je zapravo na volji i želji Grada.

Što su nam o svemu rekli dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dadić, Nikša Mojaš, iz pomorsko-sportskog ribolovnog društva Batala, direktor Luke Dubrovnik Božo Memed kao i Srđan Hrnić iz Udruge malih brodara Grada Dubrovnika proitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

More na plaži hotela Lume u Smokvici je čisto!

Dulist

ČESTITKA GRADONAČELNIKA ‘5. kolovoza podsjeća nas na hrabrost, odanost i žrtvu naših branitelja!’

Dulist

Franković u Kninu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Dulist