Aktualno

NOĆNI RADOVI NE DAJU IM SPAVATI Bez sna zbog pikamera

Buka procistac 1

Praši se naveliko u Komolcu posljednjih dana. Radovi na izgradnji pročistača za vodu su se zahuktali. Radi se dan i noć.

A upravo to je problem Komolčana koji kad navečer legnu u krevet teško mogu zaspati zbog, kako kažu, pikamera koji tuku kamen u gluho doba noći.

‘Morali li baš ovako?’
-Nismo mogli zaspati do iza 1 poslije ponoći. Tukli su s pikamerima, a to je zvuk koji se ne može ignorirati, čak i kad imate prozore s dobrom zvučnom izolacijom. Onda se dogodi apsurd da ‘tiše’ radove na asfaltiranju rade tijekom dana, a stijenu lome po noći. Umjesto da bude obratno. Razumijemo da postoje rokovi i penali zbog kašnjenja, ali ako smo već svi za to da nam pročistač treba, je li potrebno baš raditi na ovakav način? – ističu nezadovoljni Komolčani.
Inače, hidraulični čekić, tzv. pikamer, snažni je priključak koji se montira na granu rovokopača i za svoj pogon koriste hidrauliku matičnog stroja. Osnovna mu je funkcija koncentrirati veliku udarnu energiju u relativno malom i što lakšem mehanizmu u svrhu razbijanja tvrdih stijena. Najčešće se koristi pri za široke iskope, iskope kanala, sekundarno usitnjavanje, rad u tunelima, podvodnim radovima…

Dujmović: Upozorit ćemo izvođača radova
-Mislim da se u noćnim satima nastoji što manje koristiti bučne strojeve. Možda kamioni prenose materijal s gradilišta. Razgovarat ću sa izvođačem kako bi noćni radovi bili koliko je moguće tiši. Ubuduće će se nastojati pikameri i ostali bučni strojevi nastojati što manje koristiti, ali raditi se mora. Moramo izdržati ova dva tri mjeseca kako bismo riješili problem koji nas muči već dugi niz godina – rekao nam je u ponedjeljak direktor Vodovoda Valentin Dujmović.
Prema posljednjim informacijama, u noći s ponedjeljka na utorak bučni radovi su ipak nastavljeni jednakim intenzitetom.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist