Zanimljivosti

NOĆ ŠPILJSKIH ŽIVOTINJA Upoznajte tajanstveni život dubrovačkog podzemlja

Noc Spiljskih Zivotinja Naslovna

Hrvatsko biospeleološko društvo (HBSD) i Planinarsko društvo Sniježnica organiziraju Noć špiljskih životinja 16. studenoga između 18 i 22 sata u Akvariju Instituta za more i priobalje u tvrđavi svetog Ivana.

Na događanju će posjetitelji moći razgovarati s biospeleolozima i speleolozima o istraživanjima podzemlja i njegovog živog svijeta, pogledati kratke filmove o podzemnoj fauni, pod lupom proučiti preparate špiljskih životinja i upoznati se s opremom potrebnom za istraživanje špilja i jama. Posjetitelji će se moći upoznati s glavnim obilježjima i vrijednostima podzemnih ekosustava, važnosti zaštite i očuvanja podzemnih staništa i faune te, općenito, prirodnih vrijednosti i bioraznolikosti. Događanje je namijenjeno svim zainteresiranim građanima grada Dubrovnika i okolice.

‘Noć špiljskih životinja’ se provodi u sklopu projekta ‘Život ispod Grada – tajanoviti život dubrovačkog podzemlja’ kojega HBSD provodi na području Dubrovačko-neretvanske županije. Projekt je financiran od Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist