Zanimljivosti

Noć knjige u Osnovnoj školi Cavtat

cavtat noc knjige6


Povodom Svjetskog dana knjige u knjižnicama cijele Hrvatske održavala se manifestacija Noć knjige. Bogati program obilježavanja „Noći knjige“ kojeg je organizirala i Osnovna škola Cavtat prije bi se mogao nazvati festivalom kulture i stvaralaštva.

Već od 16.30 sati u školi su se održavale dvije radionice. Učenici od 1. do 4. razreda su u radionici „Legende šeću Konavlima“ obrađivali konavoske legende likovnim i stvaralačkim radovima koji su kasnije izložbom prezentirani. Druga radionica pod nazivom „Goreća luč plamti“ bila je organizirana za učenike 5. i 6. razreda gdje su učenici glumom predstavili život i rad Ivane Brlić Mažuranić kao i njezine „Priče iz davnine“. U drugom dijelu istoimene radionice predstavljene su i konavoske priče iz davnine koje su oduševile naše goste.

Uslijedila je i treća radionica pod nazivom „Pjesnički crteži“ u kojoj su se učenici 7. i 8. razreda posvetili oslikavanju i vizualnom prikazivanju poezije. „Ričeta za željenu učiteljicu“ uslijedila je u 20 sati u čast učiteljici hrvatskog jezika Ljubici Brailo i više od 4 desetljeća njezina života i  uspješnog rada u školi. Brojni su se kolege, prijatelji i poznanici odazvali pozivu i iskazali poštovanje prema plemenitom pozivu učiteljice  s  vrlinama koje krase slavljenicu. Tijekom druženja došlo se i do ričete u kojoj je zastupljen predan i kvalitetan rad, poštivanje djece i roditelja, upornost, odgovornost i iskrenost. Bivše učenice izrecititirale  su nekadašnji recital o Konavlima, a profesor Pero Škobelj sve je oplemenio glazbom.

Prijateljica i kolegica Mila Sturica uz omiljene Ljubičine pjesnike simbolično predstavila  njihovo dugo poznanstvo i uvažavanje.  Večer smo začinili druženjem u intimnoj atmosferi kojom je zračila neuobičajeno osvijetljena sportska dvorana uz učitelja pjesnika Ivana Cikatića, gitaru i izvedbu učenica na violini.  Bila je to predivna večer knjige, ljubavi i pjesme koju ćemo nastojati što češće u ovom duhu oživljavati.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1789. Život tragično skončao Luka Sorkočević

Dulist

POČELI SU ČIČIMCI Znate li za što se sve koristi ovaj ukusni plod?

Dulist

ELITA NA JAVNOJ GARAŽI Bentley, Ferrari, Aston Martin

Dulist