Kultura

NOĆ KAZALIŠTA Na Velikoj sceni ‘Umišljeni bolesnik’

umisljeni bolesnik 005

U sklopu manifestacije Noć kazališta u Kazalištu Marina Držića će ove srijede u 20 sati na Velikoj sceni biti izvedena predstava “Umišljeni bolesnik”.

Predstavu prema djelu Jean Baptiste Poquelin Molièrea režirala je Lea Anastazija Fleger, a kojom se ujedno obilježava i 40 godina rada Branimira Vidića Flike u kojoj igra glavnu ulogu – Argana.

Redateljica je istaknula kako misli da su “umišljeni bolesnici” svuda oko nas i kako je cijelo društvo zatrovano njima te kako se time bave i u predstavi. “Riječ je o tekstu koji je suvremen i provokativan u svojim temama te kako je predstava baš zato aktualna i prigodna za kontekste i van Dubrovnika, jer ne znam niti jednu obitelj koja se na neki način nije posvadila oko nasljedstva. Kroz smijeh i crni humor, progovaramo o ovim aktualnim i škakljivim temama.”

Banner 300x250 DU 1

Ansamblu će se u ulozi Toinette pridružiti Nataša Kopeč, a u predstavi igraju: Branimir Vidić, Angela Bulum, Nika Lasić, Izmira Brautović, Mirej Stanić, Antonio Agostini, Hrvoje Sebastian, Bojan Beribaka, Glorija Šoletić, i Edi Jertec.

Foto: Vedran Levi 

Pročitajte još

[FOTO] DSO s Valentinom Egelom i Dubravkom Šeparović Mušović nastupili pred češkom publikom

Dulist.hr

Dubrovnik obilježava Mjesec hrvatske knjige: Čarolija pripovijedanja i inspiracija za sve generacije

Dulist

NE PROPUSTITE Predavanje Relje Seferovića ‘Dubrovački arhiv kao vrelo za crkvenu povijest’

Dulist