Crna kronika

NOĆ BEZ PREDAHA Razbuktani požar na Pelješcu stavljen pod nadzor, danas prioritet Kula Norinska

Konavle Pozar 1

Sinoć oko ponoći zbog ekstremno jake bure razbuktao se požar na ulazu u Mokalo na Pelješcu. Ipak, do 3 sata smo ga uz izniman napor stavili pod nadzor, a kuće su obranjene – izjavio je u četvrtak ujutro županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

-Riječ je tek o manjem dijelu požara na području Orebića, gdje je vatrena linija duga preko tri kilometra – napomenuo je Simović.

-Danas nam je prioritet Kula Norinska. Ugašen je krak prema Desnima, a gasi se oko 400 metara dug krak na relaciji Momići-Matijevići. Sa svim smo ljudima ispod tog požarišta i planiramo ga danas ‘stisnuti’ i staviti pod kontrolu – očekuje Simović.

-U Konavlima imamo problem s krakom požara istočno prema planini Sniježnica. Uspjeli smo ga malo smanjiti sinoć, ali je zbilja velik. Teško je procijeniti koliko je duga linija, jer gori i s druge strane planine.Tu očekujemo pomoć Air-traktora – istaknuo je Simović, ali i dodao kako se tijekom dana na području županije očekuju novi jaki udari bure.

Inače, iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje jutros su izvijestili kako je prilikom sinoćnjeg gašenja požara kod Mokala preventivno evakuirano 35 ljudi.

Na požarište u Kuli Norinskoj djeluju dva Canadaira i dva Air Traktora, dok je u Konavle upućen jedan Air Traktor.

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist