Crna kronika

Niz privođenja povezanih s drogom

policija mup droga tonci ra

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska imala je pune ruke posla u borbi protiv nedozvoljene trgovine i prometa drogama.

Naime, jučer tijekom popodnevnih sati u Ulici Baltazara Bogišića zaustavljeno je osobno vozilo dubrovačkih registracija kojim je upravljao 25-godišnjak, a u kojem se kao suvozač nalazio 32-godišnjak kod kojeg su policijski službenici pronašli 40 tableta ecstasyja, 1 gram mrvljenog ecstasyja i digitalnu vagu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 32-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine i prometa drogama te je uz kaznenu prijavu jutros, 26. lipnja predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Nadalje, policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 40 i 26 godina, koji su osumnjičeni za kazneno djelo nedozvoljene trgovine i prometa drogama. Naime, 40-godišnjak je sinoć oko 22.30 sati zatečen u Ulici Vladimira Nazora prilikom predaje 40 ampula droge MDMA, ukupne težine 8 grama 26-godišnjaku, a koja droga je namijenjena daljnjoj preprodaji na području grada Dubrovnika. Dvojica osumnjičenih će tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Također, jučer oko 13.30 sati ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom graničnom prijelazu Nova Sela pristupilo je teretno vozilo makedonskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 56-godišnji državljanin Makedonije. Tijekom granične kontrole suradnjom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika Carine u vozilu je pronađena putna torba u kojoj su se nalazila dva pvc paketa oblijepljena folijom. Zbog sumnje u krijumčarenje opojnim drogama od Županijskog suda u Dubrovniku zatražen je nalog za pretragu.
Obavljenom pretragom teretnog vozila droga je pronađena samo u putnoj torbi, a radi se o dva paketa sa ukupno 2,1 kg marihuane. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Dan ranije, u utorak, 24. lipnja ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom graničnom prijelazu Metković osobnim automobilom BiH nacionalnih oznaka pristupio je 20-godišnji državljanin BiH. Suradnjom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika Carine u automobilu je pronađena pvc vrećica sa ukupno 25 grama marihuane. Pronađena droga je oduzeta, a državljanin BiH prekršajno je sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Pročitajte još

Recidivistu prometnih prekršaja oduzet moped

Dulist

Snažna eksplozija na odmorištu Mosor, jedna osoba smrtno stradala

Dulist

TJEDNO IZVJEŠĆE U proteklom tjednu više od deset prometnih nesreća

Dulist