Hrvatska

NISU PLATILI DUG! Ministarstvo iz nacionalnog registra izbrisalo preko 6 tisuća jahti i brodica

porporela more grad01

Ukupno 6.363 jahti i brodica čiji vlasnici nisu platili naknadu za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja za 2019. i 2020. godinu bit će izbrisano, objavijestili su u četvrtak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Rješenja o brisanju pomorskih objekata dostavljena su poštom vlasnicima brisanih objekata, a istovremeno su objavljena i na Elektroničkoj oglasnoj ploči upisnika brodova. Obavijesti o brisanju bit će objavljene i na oglasnim pločama lučkih kapetanija.

Vlasnici brisanih plovila mogu zahtjev za prvi upis podnijeti u lučkoj kapetaniji ili ispostavi lučke kapetanije u kojoj je brisani objekt bio prethodno upisan. Temeljem zahtjeva za upis i dokumentacije koja se nalazi u zbirci isprava, vlasnicima će se izdati rješenje o prvom upisu ili će se uputiti na ishođenje dodatnih dokumenata u Hrvatski registar brodova.

Kako bi se ubrzao postupak rješavanja zahtjeva stranaka Hrvatski registar brodova će tijekom sljedećeg tjedna omogućiti podnošenje zahtjeva preko posebne Internet stranice.

Na koordinacijskom sastanku koji je u četvrtak održan u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture predstavnici Ministarstva i Hrvatskog registra brodova dogovorili su prioritete rješavanja dodatnih zahtjeva za utvrđivanje tehničke prihvatljivosti. Sukladno postignutom dogovoru prednost će imati zahtjevi za upis brodica za gospodarsku namjenu koje su u trenutku brisanja bile tehnički ispravne i to sljedećim redoslijedom: ribarska namjena, iznajmljivanje i prijevoz putnika, ostale gospodarske svrhe te jahte. Nakon toga će se rješavati zahtjevi vlasnika brodica i jahti za osobne potrebe koje su u trenutku brisanja bile tehnički ispravne.

Kada se obrade prethodno navedeni zahtjevi istim redoslijedom prvenstva će se rješavati zahtjevi za prvi upis brodica i jahti koje u trenutku brisanja nisu bile tehnički ispravne i nisu imali valjane upisne listove.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist