DuList IN

Nikša Kušelj i ‘Glasine’ na pozornici Parka Orsula

niksa kuselj i lino glavocic 1

Dubrovački glumac Nikša Kušelj s ‘Glasinama’ održat će u Parku Orsula 14. kolovoza s početkom u 21:30 koncertnu predstavu koja će večer ispuniti melodijama i stihovima iz zbirke ‘Dolce Garbo’
Zbirka je, ističe se u propćenju za medije, puna okusa života – ljubavi, mora, obitelji, osvete i svakodnevnih novinskih napisa. Svaka pjesma otkriva dio autorove duše i filozofije, sada oživljene glazbom.
Ansambl ‘Glasine’ okuplja šarenu ekipu. Čine ga Sebastian Vukosavić, Stijepo Gleđ Markos, Rikard Kužnin, Ivica Puljić, Vlaho Kordić, Ivan Colarić, Petar Puljić, Nikša Butjer i trubadurski duo Srđan i Vukan.
-Ovo nije običan koncert, ovo je posveta – posveta glasu, posveta gradu, posveta glazbi koja teče kroz vene vremena – naglašeno je u priopćenju.
Inače, Nikša Kušelj, sa svojom braćom u notama, Rikardom, Ivicom i Vlahom, započeo je svoj put u crkvi, na školskim priredbama i malim karnevalima. Prošao je kroz bendove, autorske pjesme i svjetske hitove klapa i taraca.
Poseban ton večeri daje glazbeni producent, aranžer i gitarist Lino Glavočić. Njegove ruke čarobnjaka stvaraju savršen okvir za glasove ‘Glasina’. Na udaraljkama, kongama i cajonu, Zoran Tomović dodaje ritmičku dubinu, ritam koji kuca kao srce grada, kao srce svake pjesme kao i čitav niz glazbeno instrumentalnih iznenađenja.
-Ovo nije samo koncert, ovo je putovanje. Putovanje kroz vrijeme i prostor, kroz prošlost i sadašnjost. Publika će osjetiti kako stare pjesme oživljavaju na novi način, kako se čuvaju uspomene i stvara nova glazbena baština. Svaka nota, svaki stih, svaka izvedba pričaju priču o ljubavi prema glazbi i gradu, o strasti koja nikad ne umire – piše u pozivu za ovaj događaj.

Pročitajte još

‘DOŽIVJETI STOTU’, ALI NE U GRADU Turneja legendarnog Bijelog Dugmeta preskočila Dubrovnik

Dulist

‘SJENE PROŠLOSTI’ Jelena Perčin u novoj ulozi moćne manipulatorice

Dulist

Svjetski poznati sportaši uživaju na dubrovačkoj Copacabani

Dulist