Grad

Nikolina Klaić ponovo u Savjetu za razvoj civilnog društva

nikolina klaic03

Dubrovkinja Nikolina Klaić ponovo je izabrana među članove i zamjenike članova Savjeta za razvoj civilnoga društva, odlučeno je danas na zatvorenom dijelu 229. sjednice Vlade RH.

Savjet za razvoj civilnog društva djeluje u kontinuitetu već gotovo dvadeset godina kao savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske i glavni forum za strukturirani dijalog između tijela državne uprave i predstavnika udruga i ostalih aktera organiziranog civilnog društva o svim pitanjima koja utječu na okruženje za razvoj civilnog društva u Republici Hrvatskoj.

Kako se ističe na stranicama Vlade, Savjet ima važnu ulogu i u primjeni načela partnerstva u postupku programiranja projekata koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda. Europska komisija uvrstila je Savjet za razvoj civilnog društva u Priručnik o kvaliteti javne uprave kao primjer dobre prakse suradnje javne uprave i organizacija civilnog društva. Dipl. oec. Nikolini Klaić, ovo nije prvi put da biva izabrana u Savjet, a od prosinca 2016., podsjetimo, obnaša dužnost državne tajnice i zamjenice ministru u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

 

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist