Grad

NEVIĐENI KULTUROCID Polomljene kolone u Parku Đorđić-Mayneri na Lopudu!

lopud park kolone03

Noćas se na Lopudu dogodio nevjerojatan kulturocid.

Kako nam javljaju čitatelji s tog elafitskog otoka, noćas je nepoznati počinitelj ili više njih porazbijao i porušio više kamenih stupova u kolonati u 130 godina starom Perivoju obitelji Đorđić-Mayneri.

– Svi su zgroženi. Ne zna se počinitelj, sve je srušeno. U najboljim danima park bi bio zatvoren od 21 sat navečer do 7 sati ujutro. A tko će sad sanirati štetu? Za ovu situaciju kriv je isključivo gradonačelnik Vlahušić koji ne želi platiti vrtlara za park – ističu ogorčeni Lopuđani, koji napominju kako ovo nije prvi slučaj vandalizma. Već je 21. lipnja načinjena šteta na putu od Šunja do Lopuda, a ni za to nedjelo nitko nije odgovarao.

– Potrgali su kante od smeća, putokaze, što god im je stajalo na putu. Sve je uništeno, a nitko nije za to odgovarao – govore nam Lopuđani. Posebno ističu kako na Lopudu već godinama vlada ‘totalni kaos’, kao posljedica potpunog zapostavljanja.

– Grad Dubrovnik na čelu s gradonačelnikom Vlahušićem potpuno ignorira situaciju na Lopudu. Nered iz godine u godinu eskalira, sve je ovdje bez kontrole. Kanalizacija koja izbija u more, pa vožnja autima i biciklima, sad i ovo. Za kaos je isključivo kriv gradonačelnik, koji zatvara oči pred Lopudom – kažu nam Lopuđani.

Policija je obaviještena o ovom nedjelu i, kako su nam rekli u OKC-u, očekuje se izlazak na očevid.

Foto: čitatelj

Pročitajte još

Uživajte uz klape i konert Ibrice na Stradunu

Dulist

GRAD OSTVARUJE CILJ: Dubrovnik sigurno prema cjelogodišnjem turizmu

Dulist

DPDS i e-Dječje kartice ‘Mudrica’ sklopili partnerstvo!

Dulist