Sport

NERIJEŠENO U GRČKOJ Završila euro sezona za Jug CO

Eger - Jug

Neriješen rezultat u Pireju 9:9 u utakmici 10. kola LEN Lige prvaka protiv Olympiakosa znači i završetak euro sezone za VK Jug CO.

Naime, nakon 10 odigranih kola VK Jug CO je skupio 15 bodova uz četiri pobjede, tri neriješena ishoda i tri poraza, što u konačnici nije bilo dovoljno za prolazak na Final six, završni turnir koji će se krajem ovoga i početkom sljedećeg mjeseca igrati u Barceloni.

Već nakon odigranih kvalifikacija i podatka da će se u istoj skupini naći VK Jug CO, Primorje EB i PRO Recco bilo je jasno kako će Jug vrlo teško do završnice. Naime, osim što je igrao u najjačoj skupini u povijesti Lige prvaka, dodatna otegotna okolnost je bila odluka da se Barceloneta kao domaćin završnice izravno plasira na Final six. Oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu, prije svega bez Jokovića, Ivovića, Azeveda i Karača, Jug se uzdao u svoj teren i pobjede u Gružu uz pomoć publike, koja je ove sezone bila jedan od najjačih aduta dubrovačke momčadi.

Otvaranje euro sezone protiv Olympiakosa bilo je fantastično. Pobjeda 11:9 donijela mu je prva tri boda nade, ali ostali rezultati u prvom kolu (Eger – Recco 7:8 i Barceloneta – Primorje 8:7) govorili su kako u ovoj skupini nikome neće biti lagano doći do Barcelone. U drugom kolu Jug je izborio 9:9 na Kantridi. U ovom bodu Jug je tada vidio šansu za prolazak dalje, jer svaki osvojeni bod u gostima je bio uistinu velik. Ovaj bod je potvrđen u trećem kolu pobjedom nad Egerom 16:11 u Gružu.

S nestrpljenjem se iščekivalo gostovanje u Barceloni i utakmica s Barcelonetom u kojoj nije uspio izvući povoljan rezultat. Poraz od u četvrtom kolu 9:8 dao je naslutiti da Jug nema pravog odgovora na plivački močne ekipe, ali zahvaljujući fanatičnoj borbenosti i ogromnoj podršci publike Jug je iznenadio u 5. kolu i u Gružu pobijedio PRO Recca 8:7, koji je samo nekoliko dana prije promijenio trenera i za kormilo vratio Pina Porzia.

Nada je tinjala, Jug je izgledao odlično… Nažalost, prva četvrtina u utakmici 6. kola koju su igrali u Italiji protiv PRO Recca i početnih 5:0 za talijansku momčad u konačnici će se pokazati jednim od najvećih hendikepa u ovoj sezoni. Ne samo što je izgubio 12:10 i tako u međusobnom omjeru bio gori od Recca,  ostaje dojam kako je nakon ove utakmice sezona Juga krenula silaznom putanjom.

Nakon domaćeg poraza od Barcelonete 9:8 slika o mogućem odlasku na Final six je bila puno jasnija. Put Egera se krenulo s novim trenerom Mihom Bobićem koji je uspio motivirati Jugaše u toj utakmici.Ovoga puta uspio je  dobiti Egera 10:8. Predzadnje kolo  u Gružu igrao je s Primorjem 11:11, uz izjednačenje doslovno u zadnjoj sekundi utakmice.

 

Do kraja sezone ostaje odigrati utakmice za treće mjesto doigravanja za prvaka Hrvatske protiv splitskog Mornara. U srijedu 7. svibnja u 19,00 sati u Gružu igra se prvi susret, dok je uzvrat u Splitu u subotu, 10. svibnja, također u 19,00 sati. Eventualna treća utakmica igrala bi se u Dubrovniku u srijedu, 14. svibnja.

Pročitajte još

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist