Aktualno

PROSVJEDI ZBOG NOVOG ZAKONA Blokade diljem Crne Gore, privedeno 19 osoba

prosvjed crna gora

Ovog petka navečer je u Nikšiću održan novi prosvjed zbog sinoćnjeg usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u parlamentu, tijekom kojeg je došlo do sukoba građana i policije, koja je upotrijebila pendreke. Grupa od oko 100 građana okupila se oko 18 sati ispred Hrama Svetog Vasilija, a zbog prisustva velikog broja policije pored kružnog toka, blokirali su ulicu kod marketa Voli. Policija ih je opomenula da ne smiju blokirati ulicu, te su odlučili ići od jednog do drugog pješačkog prelaza, piše Vijesti.me.

Zapovjednik Darko Mađarić upozorio je građane da okupljanje nije najavljeno u skladu sa zakonom. Okupljeni skandiraju “Ne damo svetinje”. Građani se kreću pješačkim prelazima na Trgu Save Kovačevića. Sve veći broj građana pristiže. Oni se naizmjenično kreću preko prelaza i na taj način blokiraju promet. Policija ih povremeno zaustavlja kako bi vozila prošla. Cilj policije je isprekidati kolonu da bi se koliko-toliko promet odvijao. Policija je opremljena opremom za razbijanje demonstracija. Također, blokade i pokušaji blokade prometnica događaju se u cijeloj Crnoj Gori. Na blokade je pozvalo rukovodstvo Demokratskog fronta iz skupštinskih klupa. Do 21.30 policija je privela 19 osoba, nakon čega su uslijedile aktivnosti osnovnih državnih tužilaštava i sudova za prekršaje.

Priopćeno je da je u pritvorskim prostorijama zadržano osam osoba. Prema informacijama Savjeta za građansku kontrolu rada policije, na kružnom toku, na raskrsnici prema Cetinju i Nikšiću privedene su četiri osobe, u Zeti njih osam, a na Zlatici sedam građana. Predsjednik Savjeta za građanski kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković s članovima Savjeta posjetio je privedena i zatvorena u Centru bezbjednosti Podgorica. Dvojica građana su imali primjedbe na postupanje policije prilikom privođenja dok su ostali građani bili bez prigovora bilo koje vrste uključujući i monaha Nikolu Bulatovića iz Berana, donose Vijesti.me.

Također, javlju Vijesti.me, grupa od oko dvije stotine građana, koji su se večeras okupili ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, krenula je k centru glavnog grada. Kolona se Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog kreće u pratnji policije.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Screenshot/Vijesti.me

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist