DuList IN

Neodoljive slastice

slastice

Ovomjesečna Hiltonova škola kuhanja  tematike "Neodoljive slastice" održat će se od četvrtka 13. do petka 14. listopada, svakim danom od 16.30 do 19.00 sati, u hotelu Hilton Imperial Dubrovnik.

Kroz dva dana programa šef kuhinje Christopher Gauci i slastičari hotela  predstaviti će Vam najnovije trendove iz svijeta slastičarstva. Polaznici će imati priliku naučiti pripremati pomno odabrane slastice kao što su macarons keksi, čokoladni soufflé s umakom od timijana, tartici od jabuka na lisnatom tijestu, panna cotta od vanilije i pistacija s čokoladnim mrvicama te čokoladni mousse.
 
Kulinarstvo u moderno doba ulazi u sferu umjetnosti. Kako bi slatke delicije pretvorili u male umjetničke kreacije potrebno je ovladati modernim tehnikama dekoriranja što će također biti predstavljeno tijekom tečaja.
 
S ciljem obogaćivanja programa svaki tečaj upotpunjen je kratkim prezentacijama o kulturi stola i vinima. Ovaj mjesec profesionalno osoblje restorana predstaviti će pravila sofisticiranog serviranja stola.
 
Dvodnevni program završit će u petak 14. listopada ugodnim druženjem polaznika i šefa kuhinje uz večeru na kojoj će se uz dobro vino i jelo po izboru šefa kuhinje posluživati slastice pripremljene tijekom tečaja. Polaznici imaju priliku na večeru pozvati svoje goste.
 
Hiltonova škola kuhanja namijenjena je svim zaljubljenicima u gastronomiju  koji žele profesionalnu poduku iz kulinarstva i kulture stola. Nastava je organizirana kao dvodnevni tečaj koji se održava jednom mjesečno a pokriva mnogobrojne gastronomske teme. Predznanje nije potrebno. Poduka se odvija u kuhinji hotela Hilton Imperial Dubrovnik. Cijena dvodnevnog programa od 450.00 kn po osobi uključuje: školu kuhanja, prezentaciju serviranja stola, prigodnu kuharicu, završnu večeru uz vino te parking u natkrivenoj garaži hotela. Cijena završne večere za goste polaznika je 210.00 kuna po osobi, a uključuje završnu večeru uz vino i parking.
 
Školu kuhanja predvodi šef kuhinje hotela Hilton Imperial Dubrovnik g. Christopher Gauci, izvrstan kuhar s bogatim međunarodnim iskustvom. Nakon završetka Studija turizma na Malti, Christopher nastavlja stručno usavršavanje na institutu “City and Guilds of London”, gdje je stekao naprednu diplomu iz kulinarstva. Znanja i vještine razvijao je u prestižnim restoranima s Michelin zvjezdicama kao što je Le Manoir Aux Quat’Saison gdje je učio od svjetski poznatog francuskog kuhara Raymonda Blanca. Karijeru nastavlja u vrhunskim hotelima kao što je čuveni Ritz London. Ovaj inovativan i kreativan kuhar, čija je specijalnost moderna mediteranska kuhinja, dobitnik je brojnih kulinarskih nagrada i priznanja.

Sljedeća škola kuhanja tematike “Fino i brzo, ukusna jela za nekoliko minuta”, održat će se 17. i 18. studenog 2011.

Informacije na tel:  020 320 392, E-mail: andjela.skaro@hilton.com
 

Pročitajte još

Hoće li Dubrovkinja Valentina otvoriti svoje srce Gospodinu Savršenom?

Dulist

HUMANITARNA MANIFESTACIJA Bogat program još jedne Feste Dubrovnik!

Dulist

Dubrovkinja Zjena Glamočanin nominirana za prestižnu nagradu Irske filmske i televizijske akademije

Dulist