Zanimljivosti

NEKOLIKO KORISNIH SAVJETA Petrusin je više od začina

Petrusin 2

Petrusin, u Hrvatskoj poznatiji kao peršin, je najpopularniji začin u svijetu, a također je nezamjenjiv u svakoj kuhinji.

Ako ste u mogućnosti, kupujte ga na placi, umjesto u butigama, a mi vam donosimo i nekoliko korisnih savjeta vezanih za ovu korisnu i nutritivno bogatu namirnicu:

Svježi petrusin je bolji od suhog. Ako morate kupiti suhi, birajte onaj iz organskog uzgoja.

Birajte biljku s lišćem tamno-zelene boje. Izbjegavajte grane koje imaju žućkastu boju ili koje su uvenule – to je znak da su stare ili oštećene.

Svježi petrusin možete pohraniti u hladnjaku, u plastičnoj vrećici. Ako je uvenuo, pošpricajte ga sa malo vode, prije nego ga stavite u hladnjak.

Ako imate višak petrusina, možete ga lako osušiti tako da ga nasjeckate i ostavite na kuhinjskoj krpi. Kad se osuši, držite ga u dobro zatvorenoj staklenoj posudi na tamnom, hladnom i suhom mjestu.

Možete ga i zamrznuti. Zadržat će svoj okus, ali će izgubiti hrskavost.

Kao začin se može koristiti u skoro svim jelima – juhama, salatama, jelima od povrća i žitarica.

Izvor: Alternativa za Vas

Pročitajte još

Automobilističkom asu Niku Puliću sretan rođendan!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1928. Rođen redatelj Tomislav Durbešić

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1933. Umro kulturni povjesničar Vid Vuletić Vukasović

Dulist