Aktualno

“Neka Vas Sveti Vlaho čuva”

Sveti Vlaho

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je čestitku svim Dubrovkinjama i Dubrovčanima povodom Feste svetog Vlaha i Dana Grada.

Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:
 

– Naš Dubrovnik po 1041. put slavi svoj Dan i blagdan svog parca, Svetoga Vlaha. U njegovo ime donosili su se zakoni, kovali novci s njegovim likom, pod njegovom zastavom plovili brodovi, upućivali poslanici u strane zemlje, njegovi kipovi bdjeli na zidinama, promatrali svakog putnika i došljaka, njegove slike gledale su iz svih kućnih uglova i sprječavale mnoge nepodopštine i zločine.
Zato Festa predstavlja izuzetnu svečanost i veselje za nas Dubrovčane, ali i za naše goste iz svih krajeva svijeta. To je dan kada je posebno lijepo biti stanovnik ovog Grada, koji je toliko drugačiji od drugih, a opet bezgranično otvoren prema svima.
Neka nad svim našim pomorcima Sveti Vlaho danonoćno bdije, a svim našim iseljenicima koji Festu slave daleko od Domovine ostane trajna veza za najdraži im Grad.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno čestitam Vam Festu Svetog Vlaha i Dan Grada. Neka Vas Sveti Vlaho uvijek čuva i prati te svojim moćnim zagovorom zaštiti naš Dubrovnik. 

Jer, „nikoga se ne boji ova tvrđa, koju grije dah svetoga starca – istaknuo je gradonačelnik.
 
 
Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitke općinama Ston i Janjina, koje blagdan sv. Vlaha 3. veljače obilježavaju kao dan općine.
Župan je, između ostalog, u čestitkama izrazio želju da uz pomoć njihovog nebeskog parca sv. Vlaha, općine Ston i Janjina nastave svoj kontinuirani i predani rad, a na dobrobit svih svojih mještana i Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

Dulist

MINISTAR PILETIĆ “Nadamo se kako ćemo do kraja sljedeće godine imati kvalitetan Centar za starije osobe”

Dulist

OPASNA ZARAZNA BOLEST U HRVATSKOJ Ima li kod nas opasnosti od infekcije virusom Zapadnog Nila?

Ivana Mijić Vulinović