Aktualno

‘NEKA TI JE VELIKO NEBO’ Dubrovčani se dirljivim porukama oprostili od glazbene legende

oliver dragojevic 3

Dubrovčani su se dirljivim porukama oprostili od Olivera Dragojevića, ponajviše na društvenim mrežama, gdje se tijekom cijele nedjelje objavljuju njegove najljepše pjesme.

-Svima si bio tako puno, a meni moj dundo, moja podrška i čista ljubav… Nema što za reć… Neka pjesma govori… Bez patetike, bez patnje… Volim te – napisala je dubrovačka glazbenica Ines Tričković, Oliverova nepuća, uz pjesmu ‘Ča je život vengo fantažija’.

-Napustio nas je vrhunski umjetnik, velikan pjesme i dragi čovjek, naš Oliver. Otišao je, ali je i trajno ostao s nama u našem sjećanju i u njegovim bezvremenim pjesmama – riječi su župana Nikole Dobroslavića.

-Otišao je velikan hrvatske glazbe, umjetnik kojeg smo poštovali. Njegove pjesme zapisane su u sjećanjima brojnih generacija, uz njih se radovalo i tugovalo. Oliver je i dubrovački zet, jedan od naših Trubadura. Adio, Olivere! I sada tamo gore u vječnosti pusti svoj glas i zapjevaj… – komentar je gradonačelnika Mata Frankovića, uz stihove pjesme ‘Svoju zvizdu pratim’.

-Nema se tu što dodati! Tuga, bol i njegove pjesme ostaju zauvijek! – istaknula je zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, uz poveznicu na pjesmu ‘Moj galebe’.

-Oliverov glas je svakom uhu bio toliko pitak kao voda koja je u kombinaciji s vrhunskim pjesmama i dušom slušatelja bila piće koje će se još dugo dugo piti i za njim žeđati. A onaj Oliver koji je bio sam sebi jedan običan i skroman čovjek, zasigurno je već s Bogom. Takav će najviše nedostajati svojoj obitelji i ptijateljima. Nek ti je veliko Nebo veliki Olivere. Obitelji iskrena sućut – napisao je dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos.

-Neizmjerno mi je teško govoriti o Oliverovoj smrti. On je bio jedan i jedinstven, i tek sad ćemo shvatiti koliko će nam nedostajati njegove pjesme, njegov glas, njegov talent, a prije svega on kao čovjek sa svojim nevjerojatnim smislom za humor. Jučer sam o njemu razgovarala s Antom Gelom i eto, danas čujem da ga više nema. Da Hrvatska živi još tisuću godina, neće više biti ni takvog čovjeka na estradi, ni glazbenika. Moramo ga čuvati u sjećanju kao što se čuva najdraži cvijet – izjavila je Tereza Kesovija za portal Express, a za isti medij komentar je dao i poduzetnik Davor Štern:

-Iako sam znao da je teško bolestan, uvijek vijest o smrti iznenadi i ražalosti. Tu sam u Dubrovniku i svi danas samo pričamo o Oliveru. Njegov opus je fascinantan i teško da će itko ikada više stati na njegovo mjesto. Od njegove prve pjesme pratio sam ga kao glazbenika, pa čak i pjesma ‘Moj galebe’ koju je otpjevao davne 1975. odmah mi je bila fenomenalna, iako ju publika nije odmah prihvatila. Tek kasnije se vidjelo da je ta pjesma remek-djelo, a naročito zahvaljujući Oliveru i njegovoj izvedbi. Čak i njegove novije pjesme, iako se čine avangardnima, zapravo su odraz mediteranskog podneblja u kojem je živio i kojem je ostao vjeran, i apsolutno nezamjenjiv – poručio je Štern.

-Ima ljudi koji su nam na neki način obilježili živote pa se svi želimo oprostiti od njih. Olivera su slušali baš svi, a njegove pjesme su za sva vremena. Počivaj u miru legendo – napisao je dubrovački branitelj Braco Elezović.

-Hvala što si pjesmama ublažio nevere i razigrao bonace , naših života! Mirno ti bilo nebesko more, Olivere! – napisala je glumica Mia Begović uz pjesmu ‘Ključ života’.

Osim osobnih poruka, najčešće su objave naših sugrađana bile tekstovi omiljenih Oliverovih pjesama. A toliko ih je predivnih…

Pročitajte još

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist