Grad

Nebojša Stojčić među dva posto najutjecajnijih znanstvenika svijeta!

nebojsa stojcic

Sveučilište Stanford objavilo je svoju tradicionalnu listu dva posto najutjecajnijih svjetskih znanstvenika, temeljenu na najvećoj svjetskoj znanstvenoj bazi podataka Scopus Elsevier.
Ove godine lista obuhvaća sto tisuća znanstvenika iz 22 polja i 174 znanstvene grane.

Među najutjecajnijim znanstvenicima u 2023. godini nalazi se 116 znanstvenika iz Hrvatske, a prvi put na listu je uvršten i jedan znanstvenik Sveučilišta u Dubrovniku — novoizabrani rektor i profesor Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, prof. dr. sc. Nebojša Stojčić.

-Ovo priznanje nije samo osobni uspjeh, već i uspjeh Sveučilišta u Dubrovniku, koje se nastavlja pozicionirati kao važan centar znanstvenih istraživanja i inovacija – istaknuo je aktualni rektor, prof. dr. sc. Nikša Burum.

Prof. dr. sc. Stojčić surađuje s brojnim međunarodnim istraživačima i institucijama te vodi projekte od iznimnog značaja za gospodarski i društveni razvoj, a rezultati njegovih istraživanja više su puta uvršteni u preporuke znanstvene literature za kreatore javnih politika u području istraživanja i inovacija Europske komisije.

Sveučilište u Dubrovniku ovim putem upućuje iskrene čestitke prof. dr. sc. Nebojši Stojčiću na iznimnom uspjehu te izražava zahvalnost za njegov doprinos akademskoj zajednici.

Pročitajte još

Pogledajte koje vas zanimljive radionice ovog tjedna očekuju u CDMO-u!

Dulist

DUBROVNIK JE NAJBOLJA HRVATSKA DESTINACIJA Izabrali čitatelji Jutarnjeg Lista

Dulist

Obitelji Hasan uručeni ključevi gradskog stana

Dulist