DuList IN

BEND NIANSE IMA DVIJE NOVE PJESME ‘Ne svrstavamo se u neki određeni žanr’

nianse00

Bend Nianse priprema svoj prvi album koji bi trebao izaći do ljeta. Ovaj su tjedan ‘izbacili’ dvije nove pjesme – ‘Glasne trube’ i ‘Starac’.

Inače, Nianse su na sceni već pet godina, a čine ga Mihael Štaka (vokal), Senko Čustović i Juraj Skvrce (gitare), Borislav Kabić (bass) i Jerolim Šutić (bubanj).

-Ne svrstavamo se u neki određeni žanr, nego radimo onako kako nas trenutak usmjeri. Samo ime benda govori koliko smo raznovrsni i otvoreni i sve su to Nianse. Mi nismo samo bend već i najbolji prijatelji koji se svakodnevno druže pa je samim time rad zabavniji i kreativniji – govore nam.

Album su počeli snimati početkom prošle godine, a trebao bi biti gotov do ljeta ove godine.

-Na njemu se nalazi 9 pjesama. Pjesme su dugo čekale i sad je došlo vrijeme da nas upoznate kroz stihove, melodije. Već imamo spremne pjesme i za drugi album tako da ćete o nama još puno slušati. Javili smo se i izdavačkim kućama, nisu bili zainteresirani pa smo odlučili sami probijati ovu tvrdu situaciju na glazbenoj sceni, možda nam je tako suđeno, ali nemamo ništa protiv – napadamo – naglasili su iz benda. Trenutno rade na ‘mixingu’ i snimanju spotova za preostale pjesme. Sve rade sami, osim masteringa pjesama koje šalju Damiru Marušiću u splitski studio Deva.

-Za prve dvije pjesme moramo zahvaliti Tomi Široku koji je zaslužan za kameru i montažu, Ireni Stanović za vizualni identitet pjesme, plesnom studiju 3v te gostima na snimanju – Emir Hot, Karmen RIhter, Toni Crnjak, Dživo Capurso i Sven Šipčić – rekli su.

Pročitajte još

U SURADNJI S PARKOM ORSULA Darujemo ulaznice za Zoster!

Dulist

Klapa Kaše osvojila nagradu na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović