Zanimljivosti

Ne puni se tako budžet…

Untitled 1

Građane Dubrovnika pitali smo što misle o novom Linićevom porezu na nekretnine. Evo što su nam odgovorili.

Marijana Ilić, studentica
Budući da sam studentica, nemam svoju nekretninu. Nadam se da tog poreza neće biti kad budem imala nešto svoje. Svakako je taj zakon loš, mislim da neće imati puno smisla.
 
Ljubica Kurajica, umirovljenica
Imam nekretninu, staru kuću u kojoj nitko ne živi, nikog nema, kako ću ja to još sa svojom mirovinom plaćati? To nije pošteno prema nama, pogotovo umirovljenicima, braniteljima…

Mirjana Burđelez, domaćica
Ne mogu sigurno znati kako će se porez provoditi, ali svakako neće biti dobro. To nije u redu prema ljudima koji, na primjer, imaju kuću, ali ne žive u njoj. No, nisam puno razmišljala o porezu, vidjet ćemo ako se izglasa.
 
Darko Đuraš, pomorac
Na brodu sam čuo o tom zakonu, ne znam hoće li proći, hoće li se složiti. Taj zakon neće odgovarati nikome, nebitno koliko nekretnina ljudi imaju u svom posjedu. Ne slažem se s tom idejom. Samo misle kako će "udariti" na jadan narod, ne puni se tako budžet.
 
Ivan Jakiša, student
Staviti još jedan porez kao udar na hrvatsku javnost, sumnjam da će to izaći na dobro, općenito imam jako loše mišljenje o toj novoj odredbi. Nemam nikakvu nekretninu u svom posjedu, živim u privatnoj kući kao student, no jednog dana kao je budem imao, ne znam…
 
 

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist