Kultura

Ne propustite dječju izložbu ‘Sedam dana Mediterana’

najava izlozba 7 dana mediterana

Završna izložba dječjih radova s ciklusa radionica 7 DANA MEDITERANA bit će otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u četvrtak, 3. listopada u 19 sati.
Ciklus radionica bio je organiziran u kolovozu uz izložbu ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’ koja je nastala u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i Umjetničke galerije Dubrovnik, a osmislila ih je i vodila Ivona Šimunović, kustos pedagog Umjetničke galerije Dubrovnik.
-Izložba objedinjuje radove svih polaznika radionica te je kroz prizmu dječje mašte i kreativnosti tematski vezana uz Mediteran. Edukativne likovne radionice, namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta, rezultirale su radovima raskošnog dječjeg doživljaja slikarstva Mediterana, zavičaja koji je sveprisutan u njihovu svakodnevnom okruženju, što je doprinijelo intenzitetu nastalih radova šarene i vesele dječje palete, ali i brzopletih, iskrenih i spontanih crtačkih poteza djeteta. Tema Mediterana otkrila im je u jednoj novoj, drugačijoj dimenziji kolaža plavetnilo mora, kiparsko preoblikovanje žarkožutog Dulčićeva sunca u njegovu ‘Ljetu’, promatranje zelenila u hladovini borova, kao i bjelinu brodova koji plove na praznom slikarskom platnu. U njihovim radovima more kao da šušti, sunce kao da prži, a u hladovini borova čuju se cvrčci dok brodovi trubom najavljuju svoje odlaske. Tu i tamo, na hridi odmaraju se sirene, dok jedrenjaci podižu svoja jedra spremajući se na daleke pute. Njihov Grad ispraća ih plavetnilom mirnog mora i bjelinom zidina. Stvarajući u unutarnjim i vanjskim prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, iskorištavajući njezin morski pogled i zelenilo vrta, okruženi djelima velikana hrvatskog slikarstva, polaznici su na pravi način kroz cikluse radionica upijali ozračje i atmosferu Mediterana, što je na kraju urodilo izložbom pod nazivom ‘Sedam dana Mediterana’, čiji naziv neodoljivo asocira na odmor, uživanje i razbibrigu. A to je upravo ono čime se vodio ovogodišnji ljetni edukativni program Umjetničke galerije Dubrovnik – istaknula je Šimunović.
Izložba ostaje otvorena do 20. listopada 2024.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

Portugalci u Dubrovniku: Predavanje dr. sc. Vinicija Lupisa o kulturnim i vjerskim poveznicama

Dulist

[FOTO] Pogledajte kako je bilo na predstavi “Slučajni susret u sex shopu”

Dulist.hr

[FOTO] OBILJEŽEN SVJETSKI DAN TURIZMA Latino koncert i filmska glazba na Stradunu

Dulist.hr