Grad

Ne propustite devete Mirise Božića u Konavlima

mirisi bozica u konavlima 1

Deveti Mirisi Božića u Konavlima, manifestacija koju organizira Udruga Agroturizam Konavle, danas su najavljeni na placi u Gružu, a održavaju se od 23. do 30. prosinca.

Ivo Mujo iz Udruge Agroturizam istaknuo je kako su deveti Mirisi Božića u Konavlima pokazatelj uspješnog djelovanja Udruge koja radi na promociji ruralnog turizma.

– Udruga već dugi niz godina radi na realizaciji projekata koji podižu našu malu mikrodestinaciju. Konavle su najrazvijeniji ruralni kraj u Županiji. To je dokazano nagradom (najbolja ruralna destinacija) koju smo dobili na Danima turizma, ali i drugim nagradama kao što je nagrada za najbolju manifestaciju (Mirisi Božića) – naglasio je Ivo Mujo i rekao kako su se mnogi Konavljani potrudili da se Konavle razviju. Zatim je naveo neke zanimljive podatke.

– Godine 2008., kad je Udruga bila tek u počecima, u ruralnom dijelu Konavla (bez Molunta i Cavtata) bilo je 84 ležaja. U 2017. godinu ulazimo sa preko 600 kreveta. Trend povećanja kapaciteta prati i trend povećanja broja posjetitelja. Tursitičkih sadržaja u Konavlima je sve više, a paralelno se razvija i poljoprivreda. Nastojimo potaknuti što više mladih ljudi na razvijanje ruralnog turizma. To radimo deset godina, a kruna naših aktivnosti su Mirisi Božića – zaključio je Ivo Mujo.

Vlaho Mujo, član Udruge Agroturizam, rekao je kako je novost ovogodišnjeg programa Mirisa Božića u Konavlima zabavni show ‘Ljubav je u Konavlima’.

– U tom će se showu jedna grupa gradskih cura nadmetati s grupom seoskih momaka. S jedne strane će biti urbana kultura i urbane vrijednosti, a s druge ruralna kultura i ruralne vrijednosti. Suprotstavit ćemo to dvoje i vidjeti što nas spaja, a što je eventualno različito. Bit će tu dosta zanimljivih i duhovitih situacija – rekao je Mujo te istaknuo kako su pozvani i specijalni gosti.

– Riječ je o osobama koje su već bili na televiziji u emisiji ‘Ljubav je na selu’. Doći će i ljubavni posrednik, ‘gangster’ iz Imotskog, a u žiriju ćemo imati poznate osobe iz društvenog života Grada. Vidjet ćemo kako će to sve skupa proći. Nadam se da će to biti pravo osvježenje i drago mi je da imamo taj dio u ovogodišnjem programu Mirisa Božića – zaključio je Mujo.

Program ovogodišnjih Mirisa Božića u Konavlima počinje u petak, 23. prosinca u 18 sati u Cavtatu otvaranjem manifestacije ‘Cavtatski vremeplov: Kako je počelo’. U subotu, 24. prosinca u 14 sati na Grudi slijedi ‘Kolenda na Badnji dan’. U ponedjeljak, 26. prosinca u 18 sati u Pridvorju održava se gastro-umjetničko druženje ‘Igra boja i okusa’. U utorak, 27. prosinca u 10 sati počinje humanitarna akcija ‘Nek’ nam je svijem Božić’, a isti dan u 18 sati u Čilipima održava se večer konavoske poezije ‘Plima jubavi’. U srijedu, 28. prosinca u 18 sati na Grudi počinje zabavni shov ‘Ljubav je u Konavlima’. U četvrtak i petak, 29. i 30. prosinca od 12 do 21 sati održavaju se Dani konavoske zelene menestre, baštine i vina. U petak, 30. prosinca u 21:30 na Grudi počinje završna zabava uz živu glazbu.

Inače, Mirisi Božića u Konavlima pokrenuti su 2008. godine i nositelj su Zlatne povelje nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, za najbolju manifestaciju u ruralnom turizmu.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist