Aktualno

NAVODNJAVANJE IVANICE Na sastanku dogovoren sastanak

sastanak zupanija dobroslavic nardelli ravno

Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s načelnicima općina Župa dubrovačka i Ravno Silviom Nardelli i Andrijom Šimunovićem razgovarao o problemu vodoopskrbe i odvodnje naselja Ivanica u susjednoj BiH.

Naime, riječ je o problematici prostora koje graniči s Dubrovačko-neretvanskom županijom i Općinom Župa i koja je time zanimljiva i hrvatskoj strani, javljaju iz Županije.

Načelnik Ravnoga Šimunović govorio je o naporima te općine iz Federacije BiH da riješi dva velika problema Ivanice- vodoopskrbu i odvodnju. Kazao je kako ni u kom slučaju neće biti štetnih posljedica po DNŽ i Župu te da je stoga spreman da se oko rješavanja problema dogovara s hrvatskom stranom i da u javnosti zajedno nastupaju obje strane.

Šimunović je izložio viziju rješenja ova dva problema te je govorio što je o tome razgovarao s predstavnicima Grada Dubrovnika te tvrtke „Vodovod“.

Načelnik Župe Nardelli naglasio je kako Općina priprema projekt navodnjavanja, a koji bi mogao biti dijelom sustava vodoopskrbe Ivanice. Naglasio je pritom kako Župa ima interes oko svega što se događa na platou Ivanice s kojom graniči.

Župan Dobroslavić kazao je kako je DNŽ zainteresirana za pitanje Ivanice, ali i oko suradnje gradova i općina iz DNŽ s Općinom Ravno. Za pitanje vodoopskrbe i odvodnje tog naselja župan je naglasio kako o tome trebaju razgovarati županije iz dvije države, granične općine, ali i komunalne tvrtke na nacionalnoj razini u obje države.

-Treba iznaći rješenje koje će riješiti problema na Ivanici i osigurati da ne bude nikakvih negativnih utjecaja po područje DNŽ- zaključio je župan.

Na sastanku je dogovoreno kako će Općina Ravno organizirati sastanak svih zainteresiranih strana i institucija „kako bi se problem stavio na dnevni red utvrdilo kako ga riješiti“.

Pročitajte još

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist