Aktualno

NATJEČAJ ZA DOZVOLE NA POMORSKOM DOBRU ‘Ponavljačima’ će se priznati dio već predane dokumentacije

plaza banje01

Brojni naši sugrađani s nestrpljenjem čekaju ponavljanje natječaja za dodjelu dozvola na pomorskom dobru budući da smo već ušli u srpanj. Odnosi se to posebno na one koji su prethodnih godina obavljali određenu gospodarsku djelatnost na pojedinim plažama, za što su imali koncesijsko odobrenje, no na natječaju raspisanom početkom travnja nisu uspjeli dobiti dozvole zbog, najčešće, nepotpune dokumentacije. Za one lokacije, kojih je poprilično, gdje ili nije bilo interesa, ili ponuditelj(i) nije udovoljavao uvjetima natječaja, ide se na raspisivanje novog, što se očekuje uskoro. Kako je rečeno na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća, natječaj bi trebao trajati samo 10 dana, a kako se ovog puta očekuje manje ponuda, Povjerenstvo bi posao trebalo obaviti vrlo brzo. Potom slijedi sazivanje hitne sjednice Gradskog vijeća, što se očekuje 15., najkasnije 20. srpnja.
No, brojni ponuditelji s prethodnog natječaja zapitali su se hoće li im se u ponovljenom natječaju priznati dio predane dokumentacije, one koja je važeća jer joj nije istekao rok ili koja ne ovisi o nekom roku. Primjerice, nitko ne očekuje da će mu se priznati dokumentacija za koju je u prethodnom natječaju bilo istaknuto kako ne smije biti starija od 30 dana, a to se odnosi na potvrde Porezne uprave i Grada Dubrovnika o nepostojanu dugovanja. Takva pitanja stigla su i do redakcije DuLista, a naši sugrađani su nas podsjetili kako se svima onima koji su se javljali na natječaj za stanove u Mokošici u sklopu projekta dubrovačke stanogradnje predana dokumentacija vratila, uz posebnu Odluku Gradskog vijeća, sve kako bi im se olakšao idući natječajni postupak. Jer, vađenje nove papirologije iziskuje i vrijeme i dodatne troškove.
Budući da novi natječaj još nije objavljen, pitali smo Grad Dubrovnik hoće li se ponuditeljima priznati dio ranije predane dokumentacije.
-Ponuditeljima koji se u ponovljenom natječaju javljaju na istu lokaciju na koju su se javili u prethodnom natječaju za dodjelu dozvola na pomorskom dobru na području Grada Dubrovnika za razdoblje od 2024.-2028. bit će priznat dio dokumentacije koju su već predali. U natječaju će biti vidljivo na koju dokumentaciju se to odnosi – istaknuli su iz Grada Dubrovnika.
To su, vjerujemo, dobre vijesti za sve one koji se žele javiti na novi natječaj jer će im papirologija oduzeti manje vremena, a moći će prikupiti sve ono što su propustili predati u prvom naletu. Poput primjerice fotografija prostora, koja je mnogima sa Šipana nedostajala.

Pročitajte još

Vesela atmosfera na cavtatskom karnevalu

Dulist

Željko Raguž dočekao Modrića i Kovačića u Dubrovniku

Dulist

Prometna nesreća kod Dola: Vozilo završilo na krovu

Dulist