Aktualno

NATJEČAJ U TIJEKU Traži se 20 gerontodomaćica na području naše županije

starija soba 1

Otvoren je natječaj za zapošljavanje 20 gerontodomaćica koje će pružati asistenciju osobama starije dobi ili osobama s invaliditetom diljem Dubrovačko-neretvanske županije. Gerontodomaćice imaju važnu ulogu u organizaciji samostalnog i dostojanstvenog života naših najstarijih sugrađana. Gerontodomaćica dolazi u dom korisnika te mu pomaže u obavljanju svakodnevnih aktivnosti kao što su: osobna higijena, kupnja, priprema i serviranje hrane, pomoć pri kretanju, održavanje doma, briga o redovitom uzimanju lijekova, odlazak kod liječnika, u poštu, banku i sl.

Natječaj je otvoren u sklopu projekta ‘Za njihovu dobrobit 2’ kojeg provodi Centar za karijere mladih Dubrovnik, dok je Grad Dubrovnik partner u projektu. Vrijedan je 900.000 eura i trajat će 36 mjeseci. Aktivnosti, između ostalog, uključuju obuku i zapošljavanje 20 osoba za pružanje pomoći u kući. Ima za cilj smanjiti rizik od socijalnog isključivanja starijih osoba i osoba s invaliditetom osiguravajući potrebnu svakodnevnu pomoć i podršku.

S obzirom na visoku popunjenost domova za umirovljenike i sve veću potrebu za uslugama pomoći u kući, Centar za karijere mladih poziva sve zainteresirane koji žele postati dio tima gerontodomaćica da se jave na natječaj. Ujedno pozivaju sve koji su u potrebi ili znaju nekoga tko bi mogao imati koristi od ovih usluga da se jave Centru.

Natječaj za zaposlenike za potporu i podršku osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju otvoren je do 19. lipnja, a tekst natječaja dostupan je ovdje.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

PELJEŠKA TRPEZA Mali raj za gurmane u Dračama

Dulist

ORSAN NE RADI, ŠTEKA I KOMOLAC Njirić: ‘Gorivo tankamo u bidone, nema druge! Sramota!’

Ivana Mijić Vulinović