Aktualno

Nastavljeno suđenje Zavadlavu, sada ga brani odvjetnica Košta

he plat doris kosta 1

Nastavljeno je suđenje trostrukom splitskom ubojici Filipu Zavadlavu. Njegovu obranu preuzela je poznata splitska odvjetnica Doris Košta kojoj je današnje ročište prvo na kojem zastupa Zavadlava. Riječ je o odvjetnici koju znamo i kao opunomoćenicu dvije obitelji stradalih radnika u slučaju Hidroelektrana Dubrovnik.

U devet sati bila su pozvana četiri svjedoka, no došla je samo jedna svjedokinja. Dva svjedoka su opravdala izostanak, a jedan nije. Zavadlav se ne smatra krivim i danas neće iznijeti obranu, prenosi Index.

Odvjetnica Doris Košta je jučer tražila izuzeće sutkinje Višnje Strinić, predsjednice sudskog vijeća, zbog otvaranja pisma koje joj je iz zatvora uputio njezin klijent, a danas na ročištu i promjenu člana vijeća suca Damira Romca. Sutkinja je odbila te zahtjeve. Košta je u više navrata prekidala sutkinju i tražila riječ, no sutkinja ju je odbijala.

Današnjem ročištu se odazvala svjedokinja Milka Paradžik, obiteljska liječnica Filipa Zavadlava i njegovog brata. Svjedočila je kako je okrivljenik došao 4 dana prije spornog događaja s određenim problemom i ona mu je dala dvije tablete lijeka Cerson koje nije upisala u karton. Prema navodima svjedokinje okrivljenik je izgledao uredno i prisebno. Savjetovala ga je, kaže, o problemu i nije vidjela potrebu za specijalistom.

Odvjetnicu Koštu zanimalo je kako je saznala za ubojstvo i da se navodno radi o Filipu. Doktorica je rekla kako je čula preko radija i da nikad ne bi pomislila da se radi o Filipu, a iz medija, odnosno na televiziji, vidjela je da se radi o Filipu, donosi Index.

Odvjetnicu je zanimalo što mu je savjetovala doktorica na pregledu. Liječnica kaže da mu je dala savjet da se preseli iz Splita u Omiš. Ispričala je i da ga je generalno savjetovala da se makne iz Splita i pitala ga ima li kod koga biti. Također predložila mu je da se nakon odlaska na brodu i kada bude vrijeme za iskrcaj, ne iskrca u Splitu nego negdje drugdje, primjerice u Rijeci.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist