Crna kronika

NASTAVAK SLIJEDI U akciji ‘Šetač 2’ uhićeno 20-ak osoba

privodjenje365

PU dubrovačko neretvanska usko surađuje sa Službom za suzbijanje organiziranog kriminaliteta i korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS), te u suradnji s policijom Crne Gore, a provodeći akciju kodnog naziva Šetač 2, protiv međunarodne organizirane kriminalne grupe osumnjičene za neovlašteni promet opojnim drogama.

Još rano jutros u akciji kodnog naziva “Šetač 2″ uhićeno je više od 20 osoba uključenih u međunarodnu trgovinu narkoticima.

Iz Tužilaštva BiH priopćeno je da su svi uhićeni kontinuirano krijumčarili opojne droge u proteklih šest mjeseci, s područja Crne Gore u BiH i Hrvatsku.

Zajedničkim i dogovorenim aktivnostima policije i tužiteljstva BiH i Hrvatske ove radnje su spriječene. Istovremeno s aktivnostima u BiH, policija Hrvatske provodi koordinirane aktivnosti na lociranju i lišenju slobode 10 osoba sa područja Hrvatske.

Inače PU Dubrovačko neretvanska upravo je inicirala ovu akciju, a kao i prošle godine, jedina sudjeluje u ovoj akciji od svih naših PU. Ova uhićenja nastavak su višemjesečne akcije ‘Šetač’.

U toku su pretresi na više lokacija na području BiH, koje policijski službenici MUPRS-a provode pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u akciji sudjeluje i Helikopterski servis Republike Srpske – potvrdila je glasnogovornica MUPRS-a Mirna Šoja.

U dosadašnjim aktivnostima u okviru ove akcije ukupno je zaplijenjeno 130 kilograma opojne droge marihuane.

Pročitajte još

ZAHVALJUJUĆI DOJAVI GRAĐANINA Uhićen i prijavljen 67-godišnjak zbog masturbiranja poviše dubrovačke plaže

Dulist

POŽAR U BIOKOVSKOJ ULICI Zapalila se vanjska jedinica klima uređaja

Dulist

ODUZETA TRI VOZILA Vožnja bez vozačke, pod utjecajem droge i alkohola…

Dulist