Aktualno

Nastavak pregovora s Liječničkom komorom

rajko ostojic 01

Pregovori Hrvatskoga liječničkog sindikata i ministra zdravlja prekinuti su i nastavit će se sutra. Predsjednik Ivica Babić otišao je na izvanrednu skupštinu Liječničkog sindikata.

Ona je dala jednoglasnu potporu Babiću, stala iza svih njegovih dosadašnjih postupaka, te na njega i dalje prenijela neograničen mandat za pregovore, piše Danas.hr.

Doneseno je šest zaključaka. Jedan od njih je da se pregovori završe ovog tjedna. U suprotnom će Hrvatski liječnički sindikat započeti prikupljati kuvertirane liječničke otkaze, nakon čega će uslijediti kolektivni otkazi ugovora o radu.

Također su nezadovoljni dinamikom kolektivnih pregovora koji traju duže od mjesec dana. Traže da se pregovori odvijaju svakodnevno i u kontinuitetu, a do postizanja dogovora i potpisivanja novog kolektivnog ugovora nastavljaju sa štrajkom. Sve ovo upućuje na radikalizaciju štrajka koji traje već 48 dana, potvrdio je Babić, kaže Danas.hr.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić je kazao da mu je žao što se sa sindikatima nije pregovaralo tijekom kolovoza i rujna kao što se sada pregovara jer bi kolektivni ugovor davno bio potpisan, stoji u članku.

– Mišljenja sam i optimist sam da možemo do petka završiti pregovore jer postoji dobra volja, a i ključna smo načela usuglasili, a to je da se prekovremeni sati svakog radnika, ne samo liječnika, moraju evidentirati i platiti, a što se tiče ostalih prava svi imaju pravo da se njih bore – poručio je ministar iz Požege.
Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Situacija u Dalmatinskoj ulici: Ovo je ciganluk

Dulist

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist