Sport

NAŠI OLIMPIJCI Srebrene vaterpoliste u Zračnoj luci Dubrovnik dočekali obitelj i prijatelji

olimpijci019

Hrvatske vaterpoliste iz Dubrovnika koji su na Olimpijskim igrama u Riju osvojili srebrenu medalju dočekali su u Zračnoj luci Dubrovnik u ponedjeljak navečer prijatelji, rodbina, suigrači te novinari.
Vaterpolist Marko Bijač istaknuo je ovom prilikom kako se nakon ovakvog uspjeha svi igrači mogu pogledati u oči jer su dali svoj maksimum.
– Ovaj put nismo uspjeli uzeti zlato, ali ovo je izniman rezultat na koji možemo biti ponosni –  rekao je Bijač, a s njime se slaže i njegov suigrač iz reprezentacije Andro Bušlje.
– Hvala svima, sretni smo. Sad predstoji odmor pa ćemo vidjeti onda što dalje napraviti. Prvo ćemo doma – rekao je on.
Marku Macanu ovo su bile prve Olimpijske igre.
– Put je bio dug, jedva smo čekali doći doma. Ovo mi je prva olimpijada, kad se slegnu dojmovi bit ćemo svjesni što smo učinili. Ovo je veliki uspjeh – rekao je Macan.
Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić zahvalio se svim igračima na svemu što su napravili.
– Broj Jugaša na Olimpijskim igrama govori o snazi Dubrovnika i Juga, o snazi svih vas. Za četiri godine u Tokiju će biti sigurno zlato –  rekao je Vlahušić.
Predsjednik Uprave Juga Lukša Jakobušić također je čestitao igračima rekavši kako su klubovi nositelji kvalitete, no kako igrači pravo zadovoljstvo dožive tek u reprezentaciji.
– Igrač pravu satisfakciju doživi u reprezentaciji. Vi ste najbolji od najboljih, od kluba od reprezentacije i možete biti ponosni. Nadam se da ćemo se u Tokiju veseliti zlatnoj medalji – rekao je Jakobušić.
Inače, iz Dubrovnika je za reprezantaciju nastupilo ukupno sedam igrača, od toga pet iz redova VK Jug CO i to Luka Lončar koji je s obitelji večeras ipak ostao u Zagrebu, a na dubrovački aerodrom sletjeli su Marko Bijač, Maro Joković, Marko Macan i Xavi Garcija. S njima su stigli i srebreni olimpijci Sandro Sukno koji trenutno igra za Pro Recco te Andro Bušlje koji igra za Olympiakos, a oboje su bivši igrači VK Jug CO.

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

Dulist