Aktualno

Napustio nas je Nevenko Bilobrk u 96. godini života – legenda dubrovačkog urbanizma

Nevenko Bilobrk 1

U 96. godini života, napustio nas je gospar Nevenko Bilobrk, istaknuti Dubrovčanin i dugogodišnji suradnik na projektima koji su oblikovali Grad. Rođen i odrastao u Dubrovniku, Bilobrk je nakon završetka tehničke škole služio vojni rok u Puli, a po povratku u rodni grad započeo je rad u Komunalnom Općine Dubrovnik, te kasnije u Čistoći gdje se bavio građevinskim radovima.

Jedan od najznačajnijih projekata na kojima je radio bio je obnova Parka Luja Šoletića 1953. godine, gdje je bio član projektnog tima i nadgledao radove. Uz to, sudjelovao je u projektima poput izgradnje dijela gruških nebodera i hotela Neptun.

Nevenko Bilobrk proveo je 35 godina radeći u projektnom birou „Arhitekt“, gdje je sudjelovao u razradi i crtanju brojnih idejnih projekata. Kao aktivni član zajednice, bio je angažiran i u tadašnjim mjesnim zajednicama, posebno na poslovima zaštite od požara i čišćenja šuma Petke i Solituda. Njegov doprinos bio je ključan i nakon potresa 1979. godine, kao i tijekom obnove Straduna nakon Domovinskog rata, gdje je svojim preciznim radom pomogao obnovi ploča uništenih granatama.

Više o njegovom životu i posvećenosti Gradu i društvu možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

MATO FRANKOVIĆ “Zona posebnog prometnog režima je neophodna – dnevno kroz nju prođe 12 500 vozila”

Dulist

Milorad Dodik o HE ‘Dabar’: Taj projekt ništa neće zaustaviti

Dulist

Otvoren stečaj nad Dubrovačkim zalascima sunca

Dulist