AktualnoUrednički izbor

Napustio nas je Ivo Bratičević

ivo braticevic

U 71. godini života napustio nas je gospar Ivo Bratičević,  predsjednik Društva za zaštitu od šećerne bolesti te dugogodišnji županijski sindikalni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Tu funkciju napušta krajem 2010. godine kada odlazi u mirovinu. Dok je bio na čelu tog Sindikata, sudjelovao je u prosvjedima i štrajkovima hrvatskog juga, a za DuList je nakon odlaksa u mirovinu, točnije 2012. godine komentirao nepoštivanje radničkih prava te situacije kada su radnici primorani posegnuti za štrajkom, kao jedinim preostalim sredstvom za ostvarenje svojih prava. Prisjetio se tako za DuList kako je prvi štrajk na našem području bio je onaj u HTC Dubrava-Babin Kuk.
-Nastali su veliki problemi s direktorom Uwe Geiserom, koji čak nije dozvoljavao ulazak ljudima u prostore. Kada razgovori nisu urodili plodom došlo je do blokade na način da su radnici lancima zavezali sva izlazna mjesta i direktor nije mogao izaći vani – prisjetio se 2012. godine gospar Bratičević.
Dubrovčanima je poznat i po svom sportskom djelovanju u Ženskom nogometnom klubu Ombla.
-Tužni smo jer nas je danas napustio naš dragi prijatelj, borac za bolji život i liječenje svih dijabetičara, predsjednik Udruge za zaštitu od šećerne bolesti Dubrovnik, gospar Ivo Bratičević. Falit će nam naši razgovori, dogovori, akcije, donacije, predavanja, šetnje do zdravlja… Falit ćete nam Vi dragi gospar Ivo… Hvala što smo bili dio Vaše misije! – napisali su na Facebooku iz Poliklinike Hygea.

Sprovod će biti ove srijede, 5. lipnja u 17 sati na mjesnom groblju u Vitaljini.

Pročitajte još

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist