Aktualno

Napustio nas je gospar Albert Konicek, vjerni gost ACI Marine Dubrovnik

c aci marina konicek lang017

Danas nas je napustio gospar Albert Konicek, gost ACI marine Dubrovnik koji je od samog njenog otvaranja boravio u njoj i koji je zasigurno bio najdugovječniji gost Grada Dubrovnika – napisao je dubrovački gradonačelnik i bivši direktor ACI Marine Dubrovnik Mato Franković.

-Hvala ti dragi Albert za stotinu savjeta i za sve tvoje godine koje si dao marini i našem Gradu… Adio i sada mirno plovi nebeskim morima, a mi ćemo čuvati tvoju Rinu… – riječi su dubrovačkog gradonačelnika.

A duList je sredinom prošle godine porazgovarao s gosparom Albertom i Rinom Lang, vlasnicima broda ‘Rina’, o njihovih trideset i šest godina u ACI Marini Dubrovnik, trideset i tri na istom vezu. ‘Rina’ je ljepotica, iznutra sva drvena, napravljena u Nizozemskoj, a za ovaj brod najteže je bilo razdoblje Domovinskog rata, odnosno 1991. godine kada je, na suhom vezu, zadesila šteta od čak 87 tisuća ondašnjih maraka.

— Prebrojao sam 57 rupa od gelera. Znate kako ja to kažem… Ovdje je bilo svega, malo se ‘posuđivalo pa zaboravilo vratiti’, puno uništavalo. Nego, i to je prošlo! Dakle, trideset i šest godina smo u ovoj marini, svake godine šest mjeseci, samo u ratu nismo bili. Nismo ni vjerovali da će vas zahvatiti takva nesreća, pa tko bi gađao kameni Dubrovnik? Tuga! – rekao nam je prošle godine gospar Albert, a cijeli tekst pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist