Grad

Napreduju radovi na budućem dnevnom boravaku Grada

knjiznica tup naslovna radovi

Radovi na knjižnici u TUP-u napreduju prema zadanom planu. Do sada je, javljaju iz Grada Dubrovnika, na gradilištu izvedena podna ploča prizemlja te su provedene pripadajuće instalacije. Završeno je i bojanje stropa na katu te je iskopan šaht za vodomjerno okno. Također, izvedeno je pjeskarenje cigli na zidovima koje će se zadržati u izvornom obliku, a trenutno se vrše pripremne radnje za izgradnju sprinkler bazena.
Ovaj projekt vrijedan preko 1,5 milijun eura u potpunosti financiran sredstvima iz gradskog proračuna transformirat će dio postojećeg industrijskog kompleksa u gradskom vlasništvu u omiljeno mjesto brojnih zaljubljenika u literaturu.
-Vjerujem kako će ovaj prostor postati pravi dnevni boravak Grada prije svega jer je to dio naše misije rekonstrukcije bivšeg industrijskog kompleksa u Gružu u novi kulturni, kreativni i društveni centar Dubrovnika što će, vjerujem prepoznati sve generacije. Dubrovnik će ovom knjižnicom dobiti novo mjesto dnevnog okupljanja kao i prostor koji će omogućiti raznovrstan multimedijski sadržaj – rekao je gradonačelnik Mato Franković.
Riječ je o 700 četvornih metara prostora kao i pripadajućem okolišu u kompleksu TUP-a. Nositelj ovog projekta su Dubrovačke knjižnice, a u preuređene prostore preselit će gruški ogranak Dubrovačkih knjižnica dok će u suterenu bit depo Znanstvene knjižnice za građu koji je trenutno smješten u ljetnikovcu Skočibuha.
Za opremanje nove knjižnice Grad Dubrovnik planira angažirati dostupna bespovratna sredstva. Predviđeni rok završetka radova je do kraja 2024. godine.

Pročitajte još

Zapušteno i neuredno! Tako je izgledala Orsatova ulica

Dulist

[FOTO] Dovršeni radovi na stazi uz Osnovnu školu Montovjerna

Dulist

Trodnevna duhovna priprava uoči Velike Gospe

Dulist