Grad

‘NAPRAVLJEN VELIK POSAO’ Završena energetska obnova vrtića Izviđač

Izvidac Presica 1

Konferencija za medije povodom završetka radova na energetskoj obnovi zgrade vrtića Izviđač održana je ovog četvrtka, a predstavnicima medija obratili su se gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać i predstavnik izvođača radova Miho Klečak.

-Ove godine već smo obnovili vrtić Ciciban, a kao što vidite i sami od fasade do otvora, sve na ovom vrtiću je novo. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 3.834.229,13 kuna s PDV-om, a Grad Dubrovnik je iz EU fondova osigurao bespovratno 2.107.155 kuna. Kontinuirano nastavljamo ulagati u naše ustanove kako predškolskog karaktera tako i osnovnoškolskog. Zahvalio bih i ravnateljici vrtića Boji Milan Mustać. Kada se radi treba se malo i ‘stisnut’, ali oni su to izdržali i sada su se vratili u obnovljeni vrtić. Ovdje smo imali situaciju gdje smo dodatno morali raditi na krovištu i nismo htjeli to ostaviti sa strane – poručio je Franković.

– Ovdje je napravljen veliki posao. Jedno vrijeme nam je bilo jako teško, no uspjeli smo izdržati i sada smo se sretno vratili. Ovaj vrtić je započeo sa svojim radom 1961. godine i ima 58 godina. On se sastoji od stare i nove zgrade, a nova je napravljena negdje 1968. godine. U ovom se vrtiću nalazi sedam skupina sa 130 djece, 14 odgajatelja i četiri pomoćne radnice. Kao što vidite vrtić je napravljen namjenski i našoj djeci i roditeljima želimo da ovaj vrtić bude mjesto radosti i igre – izjavila je Milan Mustać.

Gradonačelnik je nakon konferencije obišao vrtić gdje su mu djeca vrtića uručila božićni poklon.

Podsjetimo, energetska obnova zgrade dječjeg vrtića ‘Izviđač’ jedan je u nizu projekata u predškolskom odgoju kojim Grad Dubrovnik podiže razinu kvalitete infrastrukture za najmlađe. Radovi na zgradi vrtića obuhvatili su zamjenu vanjske stolarije na novoj i staroj zgradi vrtića, te dodatno toplinsko izoliranje vanjskih zidova i stropa nove zgrade vrtića. Krovište iznad negrijanog tavanskog prostora i pročelje starog dijela zgrade su sanirani. Postojeći toplovodni sustav grijanja zamijenjen je elektro kotlovima, te je ugrađen novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline, što će rezultirati smanjenom potrošnjom energije i smanjenom emisijom ugljikovog dioksida. Radovi su završeni u ugovorenom roku, a projektom je znatno povećana energetska učinkovitost zgrade gradskog vrtića te su umanjeni budući izdaci za utrošak energije.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist