Aktualno

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Počele su gužve na graničnim prijelazima

neum 2 zaton doli granica

Iako su iz HAK-a najavili kako nas značajne gužve i čekanja na graničnim prijelazima očekuju tijekom vikenda, točnije od 3. do 6. siječnja 2020. godine, kolone na graničnim prijelazima počele su već ovog četvrtka.

Na GP Zaton Doli (Neum jug) stvaraju se ogromne kolone. Prema informacijama HAK-a, na izlazu iz Hrvatske čeka se i do sat vremena. Na GP Karasovići vlada ista situacija, a vozači na ulazak u Crnu Goru čekaju i do pola sata.

-Produženi vikend kad, 6. siječnja, slavimo blagdan Sveta tri kralja dovest će na naše prometnice značajan broj vozila. Razlog tome je povratak dijela turista iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim državama kao i početak odmora na mnogobrojnim skijalištima Italije, Austrije, Slovenije, Francuske te Bosne i Hrecegovine. Zbog svega navedenog, očekuju nas značajne gužve na našim prometnicama, a osobito na graničnim prijelazima – ističu iz HAK-a. Pojačan promet u smjeru zapada očekuje nas od petka, 3. siječnja, a potrajat će cijelog vikenda do noći s ponedjeljka na utorak, sa 6. na 7. siječnja.

-Mnogi će skijaši na svoje skijaške destinacije krenuti u ranim jutarnjim satima u subotu, 4. siječnja (između 4 i 8 sati), kada nas očekuju gužve na glavnim cestovnim pravcima i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji. Zbog dužih čekanja na granicama, osobito na ulasku u zemlju, građanima RH i EU, ukoliko je moguće, savjetujemo da koriste manje granične prijelaze u blizini. Više o graničnim prijelazima možete pronaći na HAK-ovoj Interaktivnoj karti – navode iz HAK-a.

Izvor fotografije: HAK / printscreen

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

Dulist

MINISTAR PILETIĆ “Nadamo se kako ćemo do kraja sljedeće godine imati kvalitetan Centar za starije osobe”

Dulist