Sport

Nakon velikog uspjeha, dubrovački gimnazijalci pozvani braniti nacionalne boje

kosarka gimnazija 300117 1

Košarkaška ekipa Gimnazije Dubrovnik, kao pobjednik Završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava 2015/16 godine, je odlukom Hrvatskog školskog sportskog saveza, pozvana da na ISF Svjetskom školskom košarkaškom prvenstvu 2017.g., u konkurenciji 32 zemlje, brani boje hrvatskog školskog sporta u konkurenciji mladića.

ISF (International School Sport Federation) osnovana je 1972. kao odgovor na potrebu koordinacije i bolje organizacije učestalih i sve brojnijih međunarodnih školskih sportskih natjecanja. Iako osnovana u Europi, od samog osnutka Federacija je imala svjetski karakter zahvaljujući osnivačima, koji su predvidjeli budući rast i razvoj, pišu iz Gimnazije.

Košarka je sport koji zahtjeva najviše fizičkih i taktičkih sposobnosti . Smatra se da je to jedan od vodećih timskih sportova u kojem su potrebne stroga disciplina i mentalna snaga, timski rad postaje puno važniji od individualnog uspjeha. S obzirom na činjenicu da se u igri koristi ograničen prostor, upravo je košarku preporučljivo razvijati kao školski sport što su prepoznali i profesori Gimnazije Dubrovnik. Upravo zbog njihovog truda i predanog rada, te kvalitetnog rada u dubrovačkim sportskim klubovima, školski klub Gimnazijalac u svim sportovima, iz generacije u generaciju ostvaruje izvrsne rezultate na državnoj razini, unatoč ograničenim financijskim sredstvima kojima raspolažu.

ISF Svjetsko školsko košarkaško prvenstvo 2017.g. održat će se u razdoblju 29.travnja do 07.svibnja 2017.g. u Poreču, a ekipu Gimnazije Dubrovnik na tom će prvenstvu voditi prof. Vlaho Zlošilo te stručni suradnik košarkaškog tima Maro Lučić. Kapetansku trakicu našeg tima nosi učenik Ivan Marković.

Osim Gimnazije Dubrovnik, na ISF školsko košarkaško prvenstvo pozvane su još dvije hrvatske ekipe: III: Gimnazija Zagreb, prvoplasirana ekipa u konkurenciji djevojaka, te Ekonomska škola Šibenik drugoplasirana ekipa u konkurenciji djevojaka.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca