DuList IN

NAKON OSAM MJESECI RENOVACIJE Prođirali smo novouređenim Hotelom Rixos Premium

rixos00

Nakon osam mjeseci renovacije, otvoren je Hotel Rixos Premium Dubrovnik. Imali smo priliku ove srijede prođirati novouređenim hotelom. Generalni direktor hotela Ayhan Basci na samom je početku obilaska istaknuo kako su prije 16 godina prepoznali snažan potencijal i izniman položaj hotela za koji danas ponosno mogu reći da je jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj. ‘Ovo je hotel za grad’, rekao je.

Inače, Hotel Rixos Premiun Dubrovnik jedan je od tek osam Rixos Premium hotela na svijetu. Rezultat 150 milijuna kuna vrijedne investicije potpuno je obnovljeni hotel s 310 luksuznih soba – 190 superior soba, 10 deluxe soba, 55 standard soba, 37 classic soba, 17 apartmana i jedan predsjednički apartman. Obnovljene su sve javne površine te recepcija hotela, glavni hotelski restoran s taracom, svi hodnici i liftovi, balkoni i terase hotelskih soba, obogaćene su spa & wellness te fitness & gym ponuda.

blank

Povijesna baština grada je – premium
No, zašto u nazovu ne postoji više ‘Libertas’? Direktor Basci rekao je kako ga to često pitaju. Naglašava kako se već dugi niz godina ‘Rixos i Dubrovnik nadopunjuju’, a kako su ‘građani te povijesna baština Grada – premium’. Vodeći računa o tradiciji, nasljeđu i značaju lokacije i hotela za lokalno stanovništvo, dijelovi hotela ipak su zadržali u svom nazivu ‘Libertas’, kao što su to Libertas bar & Terrace te Libertas fish restaurant.

Novoobnovljeni lobby bar s taracom također nosi isto ime, a u kojem će, prema najavi, svakodnevno svirati domaći glazbenici. Upravo je na taraci, koja odiše rozim tonovima, pravi užitak izabrati između nekoliko vrsta kave, ali i baklava. Cijelom je hotelu zapravo udahnut nov i moderan izgled, no svaki kutak hotela odiše povijesnim detaljima. Istaknut ćemo posebno stolove u obliku rozete. U samom središtu hotela nalazi se zelena oaza s ‘mini’ bazenima u kojima će uskoro zaplivati ribe, a ugodni interijer i eksterijer nadopunjuju sadnice strelicije, odnosno Rajskih ptica.

blank

Birana gastronomska ponuda hotela spoj je mediteranske i internacionalne kuhinje, a obogaćena je novim japanskim restoranom Umi Teppanyaki s konceptom show cookinga. U gastro ponudi ističe se i glavni hotelski restoran Turquoise, te uz već spomenuti Libertas Fish restoran smješten na plaži. Novitet je i tematski bar posvećen ljubiteljima sporta i viskija – Sports Bar.

Osim svega navedenog, potpuno je obnovljen i Anjana Spa koji se prostire na dva kata, ukupne površine 2.000 metara kvadratnih te nudi različite masaže te body & mind tretmane. U ponudi se nalaze i orginalni hamam, jedinstven u hotelskoj ponudi Dubrovnika, prostrani zatvoreni bazen s relax zonom te otvoreni bazen na plaži hotela.

Pročitajte još

Rekorderka vrijedna 127 milijuna dolara uplovila u Gruž!

Dulist

KALAMOTA BEACH HOUSE Noć G Chelo oduševila glazbenim hitovima i vrhunskom hranom

Novi uzbudljivi kino program za sve generacije

Dulist