Grad

NAKON OSAM GODINA! Nema više prepreka za uporabnu dozvolu za pothodnik s liftom na Ilijinoj glavici

pothodnik skola 11

Radovi na rekonstrukciji raskrižja Ilijina glavica, započeti 2012. godine, izvodili su se bez dozvole za gradnju te je poznato kako do današnjeg dana lift u pothodniku nije stavljen u funkciju. Sve to zbog činjenice da zbog nedostatka dokumentacije uporabna dozvola nije niti mogla biti ishođena, navode iz Grada Dubrovnika.

-Ova gradska uprava odlučila se prihvatiti rješavanja i te problematike te su otklonjene sve zapreke u ishođenju dokumentacije. Nakon osam godina izdane su potvrde glavnog projekta za rekonstrukciju Ulice Pera Bakića, križanja Ilijina glavica, dijela Ulice Vladimira Nazora i dijela Zagrebačke ulice obuhvata u kojem je i pothodnik s liftom na Ilijinoj glavici. Ovim su se stekli uvjeti za podnošenje zahtjeva za uporabnu dozvolu za pothodnik s liftom čime bi se konačno omogućilo i njegovo puštanje u uporabu i to u vrlo skorom razdoblju – navode dalje iz Gradske uprave.

Ishođenjem uporabne dozvole konačno će se stječi uvjeti za korištenje lifta čime će se omogućiti sigurniji prolazak raskrižjem majkama s dječjim kolicima, osobama s invaliditetom i svim sugrađanima smanjene pokretljivosti.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist