AktualnoUrednički izbor

NAKON NIZA ODGODA Zakazano prvo pripremno ročište u aferi Revelin

vlahusic sudjenje afera sipan vrhovni sud 3

Prvo pripremno ročište u aferi Revelin u kojoj su na optuženičkoj klupi bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i poduzetnik Lukša Franković zakazano je za 10. prosinca 2019. godine u 12 sati na Županijskom sudu u Splitu, potvrdio nam je to glasnogovornik ovog suda Damir Romac.

Inače, USKOK-ova optužnica Andra Vlahušića i dubrovačkog poduzetnika Lukšu Frankovića tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga. Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je ovaj otvorio istoimeni noćni klub. Bivši dubrovački gradonačelnik, smatra USKOK, u tom poslu je napravio štetu za gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.

USKOK je podigao optužnicu 2015., a u cijelosti je potvrđena tek 2017. godine. Dodajmo i da su pripremna ročišta u nekoliko navrata bila odgađana baš kao i sjednice Optužnog vijeća Županijskog suda u Splitu na kojima se odlučivalo o USKOK-ovoj optužnici.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist

Prikupljanje materijala za izložbu povodom 100. obljetnice PŠK Penatur

Dulist