DuList IN

NAKON DVIJE GODINE PAUZE Bliži nam se Dan malostonske kamenice!

malostonska kamenica

Dan malostonske kamenice održat će se 19. ožujka 2022. na rivi u Brijesti, Luci i Bistrini s početkom u 11 sati.

Malostonska kamenica proslavila je poluotok Pelješac i uvrstila ga na gastronomsku kartu svijeta, za njom uzdišu pravi gurmani diljem svijeta smatrajući da je upravo malostonska kamenica najukusnija i najsočnija na svijetu.

-Dan malostonske kamenice tradicionalno se održava svake godine u ožujku, a upravo se taj mjesec smatra mjesecom kamenice jer je ona tada najpunija i najukusnija. Obilazeći brodove i maune lokalnih školjkara u Brijesti, Luci i Bistrini, uživat ćete u toj gastro deliciji. Uz zvukove dalmatinske pjesme, vrhunsko pelješko vino i tradicionalne lokalne proizvode poluotoka Pelješca doživjet ćete čar tradicije i života lokalnog stanovništva, dok u ugostiteljskim objektima našega kraja nuditi će se raznolika paleta peljeških okusa. Malostonska kamenica priprema se na razne kreativne načine u lokalnim, restoranima i konobama no ipak, svi su suglasni da je najukusnija kada je svježe izvađena iz mora, dakle sirova te pokapana s tek nekoliko kapi limunovog soka baš na način kako je i domaćini preferiraju – navode iz TZO StonMalostonski zaljev

‘Malostonska kamenica’ dobila je europsku zaštićenu oznaku izvornosti 2020. godine te je postala 28. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji. Upisana je u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te je zaštićena na području cijele Europske unije, a potrošaču jamči kupnju autentičnog proizvoda.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist