Grad

Nakon dječjeg igrališta, u Suđurđu će se graditi i sportsko!

sipan 3 1

Nakon izgradnje novog dječjeg igrališta namijenjenog djeci do 12 godina, u Suđurđu na otoku Šipanu, na istoj parceli uskoro započinje izgradnja druge faze projekta, sportskog igrališta s košarkaškim i nogometnim terenom. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i direktorica tvrtke Adriatik građenje j.d.o.o. Marjana Jogunica potpisali su danas ugovor o izvođenju radova, a rok izgradnje koji je najavljen je četiri mjeseca.
-Nastavljamo s ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a realizacijom ovih dvaju igrališta dobit ćemo uistinu jedan lijepi sportski dio u Suđurđu. To je uostalom i bila želja mladeži sa Šipana. Oni su željeli baš takav projekt, a mi smo prihvatili njihov prijedlog i projektirali navedeno. U dvije godine ćemo u potpunosti riješiti taj igrališni kompleks. Paralelno radimo i kanalizacijski sustav mjesta Suđurađ, a izradili smo i projektnu dokumentaciju za trg. Znači, nakon što se završi kanalizacijski sustav – idemo u uređenje trga – zaključio je gradonačelnik Franković.
Sportsko, košarkaško i nogometno igralište, opremit će se s dva samostojeća koša i gola te tribinama iznad kojih je predviđen drvored kao vizualna i zvučna barijera od kolnog prometa. Na rubovima zone zahvata uredit će se uličica i skalini u svrhu što bolje pristupačnosti prostora, a parter igrališta će se asfaltirati. Uz sve podzidove će biti planirana sadnja penjačica, koje će stvoriti prirodnu zaštitu od sunca. Sve staze bit će završne obrade stabilizerom, a igralište će se ograditi ogradom i osvijetliti LED reflektorima. Sjedna ploha tribina bit će drveni nasloni s čeličnom potkonstrukcijom. Ostatak parcele će se hortikulturno urediti, uz ugradnju sistema navodnjavanja za zalijevanje biljaka – obavijestili su iz Grada Dubrovnika.
Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a kroz Program razvoja otoka u 2024. godini, Gradu Dubrovniku je za ovu fazu odobreno dodatnih 105 tisuća eura bespovratnih sredstava. Ugovoreni radovi iznose 328.405,25 eura s PDV-om
Podsjetimo, nekretnina površine 1705 za svrhu uređenja sportskog i dječjeg igrališta Gradu je prethodno ustupljena Odlukom Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnine. Za prvu fazu Gradu Dubrovniku prethodno su, kroz Program razvoja otoka u 2023., odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 76 tisuća eura. Po realizaciji cjelokupne investicije mještani svih generacija dobit će novo mjesto za rekreaciju i druženje.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

SRAMOTNO Veterinar s Grude odbija liječiti ‘male’ životinje

Dulist

OBAVIJEST IZ HEP-a Pogledajte tko je bez struje

Dulist

STRES U GUŽVAMA Pavela: Pomoći drugom vozaču stvara osjećaj mira i ugode

Dulist