Kultura

NAKON BOLOGNE, RIJEKE I ZAGREBA Slaven Tolj otvara izložbu u Splitu

slaven tolj

U organizaciji Multimedijalnog kulturnog centra i uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Splita, u četvrtak 29. veljače u 19 sati se u Galeriji MKC u Domu mladih u Splitu otvara izložba našeg multimedijalnog umjetnika Slavena Tolja pod nazivom ‘Krakelure, Pavo i ja’. Na otvorenju će Tolj izvesti i performance.
Splitska izložba Slavena Tolja nastavlja se na izložbe prošle godine postavljene u Bologni, Rijeci i u Zagrebu, a ovom prilikom nadopunjena je novim radovima i umjetničkim intervencijama. Izložbe se, kao uostalom i umjetnikovi radovi, nadovezuju jedne na druge.
-Danas kada izlaže svoja ranija djela ili njihove segmente Tolj se prema njima ne odnosi retrospektivno već asocijativno. Ona su pomno izabrana jer su u direktnoj vezi s nekim situacijama, pojavama, idejama i predviđanjima koje umjetnika ovog časa opsjedaju ili koje trenutno živi. Bilo da je riječ o ljudima koji su mu u mislima, stvarima koje arheološkim metodama uskrsava, životnim okolnostima i situacijama, zamijetit ćemo da su smrt, potrošenost, dotrajalost – sve ono što je dovedeno do kraja, u nekoj permanentnoj asocijativnoj vezi s njegovom svakodnevicom – napisala je povjesničarka umjetnosti, kustosica Helena Puhara.
Izložba će biti otvorena do 21. ožujka.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist