Zanimljivosti

NAKON BLAGDANSKIH DELICIJA Evo kako najlakše napraviti detoksikaciju!

barmeni131

Ako ste pretjerali s božićnom hranom, pravo je vrijeme za čišćenje organizam ili detoksikaciju. Na taj način pripremit ćete se za zdraviji početak godine, a za pravu detoksikaciju potrebno je pojačati doze vitamina, osobito C i E, flavonoida i drugih antioksidansa, te sumpor koji je vrlo važan element u procesu uklanjanja otrova iz organizma.

Kako navodi portal Tvornica zdrave hrane, detoksikacija podrazumijeva voćne i povrtne sokove te namirnice kao što su salata i zeleno lisnato povrće, mrkva, limunov sok, suhe šljive, celer, brokula, žitarice, češnjak, luk, poriluk, prokulica, kupus, cvjetača.

Kupusnjače poput zelenog i crvenog kupusa, kelja, raštike, rotkvica i rikole pioniri su detoksikacijskog menija. Te namirnice bogate su hranjivim tvarima uz pomoć kojih se naš organizam neprestano može obnavljati i pročišćavati, potiču rad jetrenih enzima, pomažu u čišćenju potencijalnih kancerogenih tvari. I ptice na grani znaju da je isto tako potrebno piti što više vode, a barem 5-7 dana u tjednu prije doručka konzumirajte detox blagdanski napitak.

Potrebni sastojci:
300 ml mlake vode
1 žličica cimeta u prahu ili ribanog đumbira
1 žličica meda
Prstohvat čilija
Sok 1 limuna
Priprema:

U mlaku vodu dodati iscjeđen limunov sok, med, cimet i čili. Promiješati te tako pripremljeno popiti.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist