Sport

NAKON AUSTRALIJE Hrvatski vaterpolisti čekaju Slovačku u Gružu

Reprezentacija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija vratila se iz Australije gdje su sudjelovali na prestižnom sportskom događaju BHP Billton Aquatic Super Series u Perthu. Pred reprezentacijom je kvalifikacijska utakmica sa Slovačkom za LEN Europsko prvenstvo.

Hrvatski vaterpolski reprezentivci vratili su se iz daleke Australije gdje su u sklopu prestižnog sportskog događaja BHP Billton Aquatic Super Series u Perthu odradili treninge s domaćinima Australcima i Rusima. Odigrali su i dvije prijateljske utakmice s domaćinima od kojih je prva, nakon napete borbe, završila pobjedom domaćina rezultatom 12:9, dok je druga završila neriješenim rezultatom 9-9.

– U Australiji smo odradili dobre treninge i sparing. Poremetile su nas ozljede i bolesti igrača koji su izostali i nisu išli na put. Imali smo problema i s Androm Bušljom koji ima upalu tetive ramena, te Sandra Sukna koji je imao virozu, nismo bili u mogućnosti da provedemo cijeli zacrtani plan kako smo htjeli! – izjavio je nakon povratka izbornik Ivica Tucak i dodao: “Utakmica sa Slovačkom nam je u ovom trenutku najvažnija utakmica, ulog je LEN Europsko prvenstvo. Iako smo favoriti, jedan zaista velik oprez mora postojati, a ukoliko ih podcjenimo može nam pričinjavati velike probleme. Za pripreme se nadamo da ćemo biti kompletni!”

Nakon napornih treninga u Australiji, vaterpolisti se u Zagrebu okupljaju u četvrtak, 13. veljače kada će večernjim treningom započeti pripreme za prvu utakmicu kvalifikacija za LEN Europsko prvenstvo koja nas očekuje 15. veljače u Slovačkoj. Uzvratna utakmica protiv Slovačke na rasporedu je 1. ožujka na domaćem terenu na bazenu u Gružu u Dubrovniku.

Pročitajte još

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist