Aktualno

NAJVIŠI STUPANJ UPOZORENJA Izrazito nestabilna fronta približava se Hrvatskoj

grmljavina munja nevrijeme 6

Izdan je najviši stupanj upozorenja za područja s najvećom vjerojatnošću pojave tuče, kratkotrajno olujnog vjetra, bujičnih poplava, piše Jutarnji.

Nedjelja i početak novog tjedna na Jadranu će obilježiti pretežno sunčano vrijeme uz slabiji vjetar nego u subotu kada će puhati bura, uglavnom na sjevernom Jadranu jaka s olujnim udarima. Pritom sutra uz prolazno više oblaka mjestimice može biti pokojeg neverina, uglavnom u Dalmaciji.

Inače, DHMZ i Ravnateljstvo civilne zaštite odaslali su upozorenje za sjever i istok Hrvatske zbog mogućeg grmljavinskog nevremena tijekom dana na tom području.

Još ranije je ‘upaljen‘ crveni meteoalarm za ta dva područja uz naglasak da su izgledi za grmljavinsko nevrijeme veći od 70 posto. Zagreb je pod upozorenjem već od 15 sati do ponoći, dok je za Osijek od 17 sati do ponoći.

– S hladnom frontom danas popodne stižu jaki konvektivni procesi u obliku grmljavinskih nevremena. Stoga smo izdali najviši stupanj upozorenja za područja s najvećom vjerojatnošću pojave tuče, kratkotrajno olujnog vjetra, bujičnih poplava – javljaju iz DHMZ-a

Meteorolog Krešimir Mikec javlja i da u subotu još može ponegdje pasti malo kiše ili je moguć pokoji pljusak, ponajprije u gorju. Temperatura će biti zamjetno niža nego u petak. Od nedjelje će prevladavati sunčano te će postupno zatopliti, ali uz svježija jutra.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist