Aktualno

Najviše osmaša s najvećim brojem bodova upisalo klasičnu gimnaziju

grad zidine jezuiti

Prema službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, najveći prosječni broj bodova upisanih ima smjer klasična gimnazija koji izvodi Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića s pravom javnosti u Dubrovniku, a prosječni broj bodova iznosi 78,57.

Drugi po redu je smjer opća gimnazija koji izvodi Gimnazija Dubrovnik gdje prosječni broj bodova iznosi 77,65.

Na trećem mjestu je prirodoslovno-matematička gimnazija, još jedan smjer koji izvodi Gimnazija Dubrovnik, a prosječni broj bodova iznosi 76,10, kako donosi u tekstu autor Duje Kovačević na portalu Srednja.hr.

I prošle je godine prednjačila po broju bodova Biskupijska klasična gimnazija u Dubrovniku. Na trećem mjestu je bio prirodoslovno-matematički smjer Gimnazije Dubrovnik, no na drugo mjesto se, za razliku od ove godine, bila smjestila Gimnazija Metković, sa svojim općegimnazijskim smjerom.

Zanimljivo je za istaknuti da su među deset srednjih škola, odnosno srednjoškolskih programa koje su upisali učenici s najviše bodova, i dva strukovna smjera – elektrotehničar i hotelijersko-turistički tehničar.

Koji su se još srednjoškolski programi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji svrstali među deset onih koje su upisivali osmaši s najviše bodova, možete vidjeti u tablici ispod. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist