Aktualno

NAJJAČI POTRES U 140 GODINA Budite bez panike, držite razmak zbog koronavirusa!

plenkovic zracna luka22

Potres je bio jačine 5,5 po Richteru. To je najjači potres u posljednjih 140 godina. Postoje brojna oštećenja na zgrada, unutarnja oštećenja. Pozivamo građane na oprez – rekao je premijer Andrej Plenković u obraćanju medijima nakon izvanrednog sastanka državnog vrha.

-Većina naših sugrađana neka bude ispred svojih zgrada i nema panike za odlaskom na benzinske crpke. Neka drže razmak kakva je preporuka zbog epidemije koronavirusa. Imamo dvije krizne situacije koje su kotradiktorne – kaže.

-Imamo informaciju o jednom djetetu koje je teško ozlijeđeno i nalazi se u Klaićevoj. Nove informacije o teže ozlijeđenima i smrtnim slučajevima nemamo. Stožer civilne zaštite angažirat će sve građevinare i statičare da pregledavaju zgrade po pitanju oštećenja.

-Apeliram na sugrađane da budu bez panike. Radit ćemo sve koordinirano i brzo te vas putem medija izvještavati. Bez panike, zadržimo pribranost. Sve službe su aktivne i obavijestit ćemo vas koji su koraci. Ovog trenutka vodimo računa o sigurnosti. Držite razmak – rekao je Plenković.

Rukovoditeljica Seizmološke službe Ines Ivančić naglasila je da se nakon većeg potresa događa niz manjih potresa, no ne mogu se predvidjeti.

-Strah od jačeg potresa prisutna je u svima nama no ne mogu se predvidjeti – rekla je.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da panika nije saveznik u ovoj situaciji.

-Situacija u zdravstvenim ustanovama je zadovoljavajuća. Sad je bitno utvrditi stabilnost zgrada. Imamo informaciju o pacijentici koja je teže ozlijeđena. Morat će biti neurokirurški operirana – ističe.

-Bitno je da imamo potpunu koordinaciju svih relevantnih službi u Republici Hrvatskoj. Ovo je dvostruka kriza koja je vezana za Zagreb i okolicu, ovdje je specifična situacija. Zajedno ćemo izaći iz ovoga, bez brige – naglasio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

-Slušajte vijesti i informacije nadležnih, a to je Premijer Vlade i stožer civilne zaštite. Sve drugo što slušate, možete zanemariti – rekao je predsjednik RH Zoran Milanović.

Pročitajte još

[EKSKLUZIVNO] SENZACIJA NA ELAFITIMA Spektakularna privatna zabava Jana Kouma na Lopudu sa Sam Smithom i Monolinkom!

Dulist

VLAHUŠIĆ O NOVOM ZAKONU O TURIZMU Susjedi dobivaju ključnu ulogu u iznajmljivanju stanova

Dulist

DAJMO RUKE: Od garaže u Zlatnom potoku i zone prometnog režima zasad – veliko ništa!

Dulist