Zanimljivosti

Najbolje IT stručnjacima, najgore drvosječama

beba laptop shutt

Internetski portal Careercast.com sastavio je listu najboljih i najlošijih zanimanja u 2012. godina. Vrh među najboljima drže IT stručnjaci, dok listu najgorih predvode drvosječe.

Nakon IT stručnjaka, koji prema Careercastu nikad nisu bili traženiji, zarađuju više no ikad i imaju iznimno primamljive uvjete rada, drugo mjesto drže aktuari, stručnjaci koji matematičkim metodama procjenjuju rizike i buduće događaje.

Treći su stručnjaci za ljudske resurse, a zatim slijede asistenti stomatologa (zanimljivo, ne i sami stomatolozi!), menadžeri, financijski planeri, audiolozi (liječnici specijalizirani za proučavanje uha), radni terapeuti, stručnjaci za internetsko oglašavanje, analitičari računalnih sustava te matematičari.

Svi oni imaju velike plaće, odlične uvjete rada, traženi su, a riječ je o zanimanjima s niskom stopom nezaposlenosti.

Na top listi najgorih zanimanja odmah iza drvosječa čvrsto drugo mjesto drže mljekari, dok su profesionalni vojnici na trećem mjestu. Zatim slijede radnici na naftnoj platformi, novinari u tisku i na TV postajama, konobari, inkasatori struje, perači suđa, mesari te na kraju radijski komentatori.

Sva ova zanimanja zasluženo su zauzela mjesto na listi najgorih kad je uzet u obzir fizički napor koji ti poslovi zahtjevaju, loše radno okruženje, ukidanje radnih mjesta, kao i veliki stres.

Svi mi ponekad osjećamo i mislimo da je baš naš posao najgori na svijetu, ali kad se utvrde činjenice za pojedino radno mjesto shvatimo da su neka zanimanja ipak puno teža od drugih, pa tako i našega.

Pročitajte još

Pametno upravljanje otpadom u dubrovačkoj zračnoj luci

Dulist

(FOTO) LJETNE RADIONICE Kako male Konavoke pletu, vezu, crtaju…

Dulist

STEM ljeto u ZTK nastavljeno raznovrsnim radionicama

Dulist