Grad

NAJAVLJENE TUŽBE Franković: Prometovanje preko Boninova neće nikome ugroziti egzistenciju

boninovo autobus libertas01 960x640 1

Krajem prosinca 2019. godine postavljanjem prometne signalizacije taksi vozilima zabranjeno je kretanje od Boninova prema Pilama. Gradski vijećnici tek ovog četvrtka trebaju usvojiti Pravilnik o prometovanju Ulicom branitelja u smjeru od Boninova prema Pilama. Taksisti i autobuseri se bune.
-Ne mislim da će prometovanje preko Boninova ikome ugroziti egzistenciju, niti da ćemo nekome naštetiti na bilo koji način. Važno je za planirati budućnost Dubrovnika i turizma koji će se vratiti, ali će biti s mjerom. Ova odluka na vrijeme će svima dopustiti da se pripreme. Vrlo često se u javnom prostoru govorila činjenica kako ćemo mi nekome zabraniti da obavlja shuttle prijevoz. Mi nećemo to nikome zabraniti. Javni gradski prijevoznik će putem svojih autobusa imati mogućnost, privilegiju, kao i u svim svjetskim gradovima voziti posebnim dionicama. Svi ostali će isti taj prijevoz, vršiti putem Zagrebačke ulice, uz prethodno poznata pravila. Ništa se ne mijenja u odnosu na prošle godine, niti će se nečija zarada umanjiti. Osim što se uvodi novina i dopušta se određena vrsta prijevoza da se vrši preko Boninova – rekao je Franković.
Podsjetimo, od Boninova prema Pilama tako će biti dozvoljeno prometovanje vozilima komunalnog linijskog prijevoza putnika, vozilima s dozvolom i vozilima s prednošću prolaska. Dozvolu pak mogu dobiti i autobusi koji prevoze putnike s brodova na kružnim putovanjima iz Luke Gruž na Pile (koji ne uključuje izlet), a vozila moraju udovoljavati europskoj ekološkoj normi motornih vozila EURO 6.
Dozvolu također mogu ishoditi i službena vozila institucija od javnog interesa koje imaju sjedište na području povijesne jezgre i lokacijama kojima se pristupa iz smjera kretanja Boninovo – Pile.
Autobuseri su najavili tužbu, a gradonačelnik odgovara da svaku tužbu shvaća ozbiljno.
-Dosad u mom troogodišnjem mandatu, svaku koju sam shvatio ozbiljno, na kraju sam svaku i dobio – rekao je Franković.

Pročitajte još

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist