Kultura

Nagrađivani violinist Aleksey Semenenko otvara ‘Dubrovnik u pozno ljeto’

dso pozno ljeto alexsey semenenko

Šesti Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto započet će večerašnjim koncertom u atriju Kneževa dvora.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će australski dirigent Nicholas Milton, nekadašnji šef dirigent DSO-a, dok će kao solist nastupiti Aleksey Semenenko, ukrajinski violinist upravo proglašen BBC-jevim umjetnikom nove generacije. Početak koncerta je u 21 sat.

Poznat po svojoj karizmatičnoj prisutnosti na sceni, moćnim interpretacijama i snažnim glazbenim integritetom, dirigent Nicholas Milton i dalje privlači međunarodnu pozornost kao jedan od najistaknutijih australskih dirigenata današnjice. Trenutno je generalni glazbeni direktor i glavni dirigent Državne opere (Saarländisches Staatstheater) u Saarbrückenu u Njemačkoj gdje ima četrdesetak nastupa svake sezone, a u Dubrovnik se uvijek rado vraća.

Aleksey Semenenko već je prije osvojio međunarodnu pozornost kao dobitnik druge nagrade na prestižnom violinističkom natjecanju Queen Elisabeth održanom 2015. godine u Belgiji. Dubrovačka publika pamti njegov recital 2016. godine uz pratnju Inne Firsove na Dubrovačkim ljetnim igrama, za koji mu je stručni žiri dodjelio nagradu Orlando za najbolju izvedbu u glazbenom programu 67. Igara.

Na večerašnjem koncertu publika će imati priliku čuti solista u Sibeliusovom Koncertu za violinu i orkestar u d molu, dok će u drugom dijelu koncerta uslijediti Beethovenova Simfonija br. 5 u c molu.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist